Atsākas tirdzniecības sarunas starp ES un Dienvidamerikas bloka «Mercosur» valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šodien atsākas tirdzniecības sarunas starp Eiropas Savienību (ES) un ''Mercosur'' valstīm - vadošo tirdzniecības bloku Dienvidamerikā, kurā ietilpst Paragvaja, Argentīna, Brazīlija un Urugvaja.

Nedēļas sākumā Paragvajas ārlietu ministrs Eladio Loisagu ziņoja, ka aptuveni 90 procentos jautājumu puses ir panākušas vienošanos, tostarp liellopa gaļas eksportam uz Eiropu. Savukārt ES bloka lauksaimniecības un lauku attīstības komisārs Fils Hogans norādīja - neskatoties uz to, ka pašreizējās tirdzniecības sarunu attīstība apmierina Briseli, ir jautājumi, kuros joprojām tā sagaida lielāku iniciatīvas izrādīšanu tieši no ''Mercosur'' valstīm:

Komisārs Fils Hogans
00:00 / 00:24
Lejuplādēt

„Tuvākajā laikā kopā ar komisāri Malmstrēmu dosimies uz turieni, lai noskaidrotu, kādu progresu [tirdzniecības sarunās] ir iespējams panākt ar šīm četrām Dienvidamerikas valstīm. Un mēs vienošanos slēgsim tikai tad, ja tā būs atbilstoša, kā arī saskaņā ar mandātu, ko mums [kā komisijai] piešķīrusi Padome. Jāteic, ka pašreizējās sarunas ir atvērtas neatkarīgi no tā, vai tās tiks veiksmīgi pabeigtas vai būs nepieciešama vēl kāda sarunu kārta. Jo daudzos jautājumos panāktais progress nav tik liels, kā mums vajadzīgs. Vienlaikus arī mēs nesaņēmām piedāvājumus no ''Mercosur valstīm'', kādus mēs patiesībā būtu sagaidījuši, īpaši runājot par rūpniecības produktiem.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti