Ātro kredītu izsniedzēji: Pārmēru liela nozares regulācija attīstīs nelegālu tirgu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ekonomikas ministrija rosinājusi izmaiņas  nebanku kreditēšanas sektora tiesiskajā regulējumā ar mērķi samazināt pakalpojuma cenu kredītņēmējam un rūpīgāk izvērtēt kredītņēmēju maksātspēju.

Izmaiņas paredz ātros kredītus izsniegt ar termiņu ne mazāk kā uz 30 dienām. Taču tas ātrajiem kredītdevējiem nenes peļņu un var veicināt to aiziešanu no tirgus, kā arī nelegālā tirgus attīstību, uzskata izmaiņu pretinieki.

„Ja mums 98% kredītu ir līdz 30 dienām un tiek ieviests ierobežojums gada procentu likmei 100% un mēs nevarēsim izsniegt kredītu termiņā uz 30 dienām, tad šis tirgus tiek likvidēts,” stāsta kompānijas „4finance” izpilddirektors Latvijā Toms Jurjevs. „Pirms 2007. gada, kad ātro kredītu nozare uzsāka darbu, nelegālais kredītu izsniegšanas tirgus bija krietni lielāks kā tagad. Ja legālos kredītdevējus regulēs un ja mēs sapratīsim, ka mums šis tirgus vairāk nav izdevīgs, mēs no šī tirgus aiziesim. Ātrie kredītdevēji strādā ar mazām summām un īsiem termiņiem. Mūsu bizness ir izsniegt kredītus uz  septiņām vai, piemēram, desmit dienām, jo aizdevumu uz diviem, trim mēnešiem dod bankas.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti