Atrasts pircējs «ABLV Bank» piederošajai bankai Luksemburgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Likvidējamās "ABLV Bank" piederošo banku Luksemburgā iegādājusies kompānija "Duet Group Limited", informēja "ABLV Bank".

Kompānija 8. janvārī noslēdza akciju pirkuma līgumu par 100 % "ABLV Bank Luxembourg" akciju pārdošanu.

Pirkuma darījums vēl ir jāiesniedz apstiprināšanai Luksemburgas finanšu uzraudzības iestādei "Commission de Surveillance du Secteur Financier" un Eiropas Centrālajai bankai. "Duet Group Limited" plāno iesniegt oficiālu lūgumu par īpašnieku maiņu tuvāko nedēļu laikā.

"Ņemot vērā kompānijas interesi par bankas aktuālo pakalpojumu klāstu un vēlmi nākotnē paplašināt savu darbību, puses ir apņēmušās pabeigt darījumu pēc iespējas ātrāk," norādīja "ABLV Bank" pārstāvis Jānis Bunte.

Luksemburgas komerctiesa pagājušā gada 10. oktobrī nolēma pagarināt aizsardzības mehānismu vēl par četriem mēnešiem, lai dotu pietiekamu laiku pasākumiem, kas ir nepieciešami, lai turpinātu pārrunas ar potenciālajiem investoriem. Bunte norādīja - ja būs nepieciešams, Luksemburgas komerctiesā tiks iesniegts vēl viens aizsardzības mehānisma pagarināšanas lūgums, lai nodrošinātu visu iesaistīto pušu aizsardzību "Duet Group Limited" īstenotā pirkuma darījuma laikā, taču primāri lai aizsargātu esošo noguldītāju intereses.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 2018. gada 26.februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju pēc reputācijas problēmām, ko komercbanka piedzīvoja pēc tam, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās. Banka šos pārmetumus noliedz. "ABLV Bank" marta sākumā FKTK iesniedza pašlikvidācijas plānu. Iesnieguma projektu sagatavoja bankas akcionāru sapulces ievēlētie likvidatori. Plānu FKTK akceptēja 12. jūnijā.

Dienā, kad FKTK akceptēja bankas pašlikvidāciju, FKTK iesniedza Eiropas Centrālajā bankā (ECB) iesniegumu par "ABLV Bank" kā kredītiestādes licences anulēšanu. ECB bankas licenci anulēja 11. jūlijā. No 18. jūnija bankas otrās kārtas kreditori trīs mēnešu laikā varēja pieteikt savas prasības. Pirmās kārtas kreditoru prasības - par noguldījuma apmēru līdz 100 000 eiro naudas izmaksa jau ir nodrošināta no marta sākuma, izmaksājot to caur Noguldītāju garantiju fondu.

"ABLV Bank" paredz, ka komercbankas likvidācijas process varētu ilgt aptuveni piecus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti