Atmaksās daļu naudas «Prieks tūre» klientiem par nenodrošinātajiem ceļojumiem; pārējo meklēs valsts budžetā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzdevis atmaksāt 15,68 % no tūrisma operatoram "Prieks tūre" samaksātās, bet neatgrieztās naudas summas, informēja PTAC. Par pārējās naudas piešķiršanu no valsts budžeta būs jālemj valdībai.

Katram ceļotājam atmaksājamo izdevumu apmērs ir aprēķināts proporcionāli ceļotāju skaitam, kuri pieteikušies PTAC, to samaksātajai summai un kopējam nodrošinājuma apmēram. Kopējā neatgrieztā summa ir 191 313 eiro. Un "Prieks tūre" klientiem tiks sadalīti 30 000 eiro.

Maksājumu atmaksāšanu veiks "Gjensidige" Latvijas filiāle, un konkrētā izmaksājamā summa tiks pārskaitīta uz iesniegumā PTAC norādītajiem maksātāju norēķina kontiem.

Kopumā PTAC saņēma 290 patērētāju iesniegumus par apmaksātajiem, bet nesaņemtajiem "Prieks tūre" tūrisma pakalpojumiem. Naudu saņems tie ceļotāji, kuri bija iegādājušies kompleksos tūrisma pakalpojumus un iesnieguši atbilstošus dokumentus, kas ir 268 iesniedzēji.

Par neatmaksātās naudas summas daļu, kuru nesegs apdrošināšanas polise, PTAC gatavos pieprasījumu izskatīšanai Ministru kabinetā par šīs summas segšanu no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Ja Ministru kabinets pieņems pozitīvu lēmumu attiecībā uz  valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu, tad PTAC par to informēs, izvietojot paziņojumu "www.ptac.gov.lv".

KONTEKSTS:

Uzņēmumam "Prieks tūre" tika konstatētas likviditātes problēmas, un tas vairs pakalpojumu sniegšanu nenodrošina. Pamatojoties uz Uzņēmumu reģistra valsts notāra lēmumu, ir izbeigta uzņēmuma darbība.

Finansiālas problēmas tūrisma operators piedzīvoja vasaras beigās, kad negaidīti tika atcelti visi tā plānotie braucieni, un tūristiem, kas tobrīd atradās aiz valsts robežām, pat radās bažas par atgriešanos mājās. "Prieks tūre" tā brīža valdes priekšsēdētājs toreiz skaidroja, ka ilggadējo uzņēmumu pieveikusi ilgā un karstā vasara, bet par līdzekļu atmaksu klientiem bažu neesot. Policija pret "Prieks tūre" ierosinājusi kriminālprocesu, un tūristiem kompensēta vien neliela daļa par nenotikušajiem ceļojumiem samaksātās summas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti