Atlikusi nedēļa, līdz vairākām iedzīvotāju grupām obligāti jāiesniedz gada ienākumu deklarācija

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Atlikusi vēl tikai nedēļa, līdz vairākām iedzīvotāju kategorijām obligāti jāiesniedz gada ienākumu deklarācija par 2019. gadu. Tas attiecas arī uz tiem iedzīvotājiem, kam saistībā ar progresīvās nodokļa likmes vai diferencētā neapliekamā minimuma piemērošanu ir radusies nodokļa starpība, kas jāpiemaksā valsts budžetā.

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme par deklarācijām
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Tāpat deklarācija obligāti jāiesniedz tām personām, kas ir veikušas saimniecisko darbību, guvušas ienākumus ārvalstīs, ir guvušas ar nodokli neapliekamos ienākumus, kas kopumā 2019. gadā pārsniedza 10 000 eiro (piemēram, gūti ienākumi no personiskās mantas pārdošanas). Līdz šim Valsts ieņēmumu dienests par 2019. gadu saņēmis vairāk nekā 646 tūkstošus deklarāciju. No tām pārbaudītas 78,7%, un kopumā iedzīvotājiem atmaksāti vairāk nekā 102 miljoni eiro.

"Kopā mēs esam saņēmuši jau 646 000 deklarāciju. Ja mēs salīdzinam ar iepriekšējo gadu, kad  bija pie 900 000, tad ir iesniegts salīdzinoši liels skaits. Šobrīd mēs vēl sagaidām 90 000 saimnieciskās darbības veicēju deklarācijas. Vēl mēs gaidām 63 000, kas ir saistīti ar nodokļu reformu - tātad ar diferencēto neapliekamo minimumu. Tām personām, kuras pēc iesniegšanas domā, ka uzreiz rodas maksāšanas pienākums, es gribētu pateikt, ka likumdevējs ir devis iespēju gan 2018. gada, gan 2019. gada deklarācijas samaksāt līdz pat 2020. gada 1. decembrim. Ir arī iespēja vienoties par sadalīšanu - ja tas ir virs 600 eiro - sadalīšanu uz vairākiem mēnešiem un maksāt pakāpeniski," skaidro Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti