Panorāma

Vācijas radaru operatori trenējas kopā ar Latvijas karavīriem

Panorāma

Advokāti kritizē policijas darbu maksātnespējas administratoru lietā

ZZS nobremzē S.Ābramas atkārtotu apstiprināšanu Konkurences padomē

ZZS nobremzē Ābramas atkārtotu apstiprināšanu Konkurences padomē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Kaut arī 25. jūnijā beidzas pilnvaras Konkurences padomes vadītājai Skaidrītei Ābramai un Ekonomikas ministrija viņu virza vēl vienam termiņam, valdība lēmuma pieņemšanu otrdien, 13.jūnijā, atlika. Tas darīts pēc Zaļo un Zemnieku savienības iebildumiem.

Skaidrīte Ābrama amatā ir vienu termiņu –  piecus gadus, un likums paredz, ka  Konkurences padomes priekšsēdētāju var iecelt amatā divas reizes pēc kārtas.

Ekonomikas ministrijā norādīja, ka Ābrama ir atkārtoti apstiprināma par galveno konkurences uzraugu, ņemot vērā viņas darba izpildes novērtējumu, profesionālo pieredzi un līdzšinējo darbību. Ministrs Arvils Ašeradens pauda Ābramai viennozīmīgu atbalstu, sakot, ka «viņas ieguldījumu ir grūti pārvērtēt». Latvijas konkurences aizsardzības institūcija, pateicoties viņai, ierindota kā 36. labākā pasaulē, sacīja Ašeradens.

Taču Zaļo un Zemnieku savienība vispirms vēloties uzklausīt detalizētu ekonomikas ministra Arvila Ašeradena (“Vienotība”) argumentāciju par Ābramas atkārtotu virzīšanu, kā arī tikties ar  Konkurences padomes priekšsēdētāju.

Paredzams, ka valdība šo jautājumu izskatīs nākamnedēļ, taču, vai tas tiešām notiks, esot atkarīgs no lēmuma Zaļo un Zemnieku savienībā.    

  “Vienotības” un Nacionālās apvienības ministri gan esot bijuši gatavi balsot jau otrdien.

“Mūsu kolēģi no Zaļo un Zemnieku savienības vēlējās iepazīties ar atskaiti un uzklausīt viņu klātienē, es domāju šādā procesā tas ir ļoti normāli,” pauda vides un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

 ZZS pārstāvis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs par ZZS pozīciju neko daudz nevarēja paskaidrot.

“Neko nezinu par Ābramas apstiprināšanu vai neaptipināšanu, tas nav mans jautājums. Tomēr ministri visi kopā lemj. Kad sēde sākas, tur ir ierakstīts  - “jautājums atlikts”, es neesmu lietas kursā, kāpēc atlikts, tur jums citiem jāprasa,” sacīja Dūklavs.

Citi Zaļo un Zemnieku savienības pārstāvji, tostarp premjers Māris Kučinskis gan apstiprināja, ka iniciatīva lēmumu atlikt nāk tieši no šī politiskā spēka. Turklāt koalīcijas padomē tas nolemts jau pirmdien.

Viens no rosinātājiem bijis  Zaļo un Zemnieku savienības partnera – partijas  “Latvijai un Ventspilij” pārstāvis Guntis Blumbergs. 

Sarunā ar Latvijas Televīziju viņš apstiprināja, ka iestājies par plašāka pamatojuma nepieciešamību un lēmuma atlikšanu.

Skaidrīte Ābrama aktīvi iestājas par likuma grozījumiem, kas paredz stingrāk iegrožot pašvaldības, ja tās izmanto savu stāvokli konkurences cīņā pret privātajiem komersantiem un Lielo pilsētu asociācijas iebildumu dēļ šo likumprojektu nedēļu no nedēļas valdībā atliek jau vairāku mēnešu garumā. Pret to kritisks ir arī Blumbergs. Taču viņš noliedz, ka Ābramas apstiprināšanu  mēģina atlikt šī likumprojekta dēļ.

“Nekāda saistība nav. Pie šitā likuma strādā jau ilgāku laiku, es zinu, ka tās diskusijas jau ir bijušas. Ābramas kundzei vienkārši ir pienācis termiņš. Tāpat pašvaldībās, kad virzām atkārtoti valdes locekļus un priekšsēdētājus, viņi jau iesniedz savu redzējumu, kā turpmāk tiks attīstīts, uz ko viņi pievērsīs lielāku uzmanību, uz ko mazāku,” klāstīja Blumbergs.

Ašeradens ZZS pārstāvjiem ir gatavs savu pamatojumu sniegt. Viņš atzinīgi novērtē Konkurences padomes priekšsēdētājas paveikto un vērtē viņu kā augsta līmeņa eksperti konkrētajā jomā, kas ir atzīta starptautiski.

 Pati Ābrama nākampirmdien tiksies ar Zaļo un Zemnieku savienību, bet izveidojušos situāciju pagaidām nav gatava komentēt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti