Atļauj izteikt «HansaMatrix» akciju brīvprātīgo atpirkšanas piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Bankas uzraudzības komiteja trešdien, 1. martā, nolēma atļaut SIA "Emsco" izteikt brīvprātīgo akciju sabiedrības "HansaMatrix" akciju atpirkšanas piedāvājumu, informēja Latvijas Bankā.

Vienas akcijas cena brīvprātīgajā akciju atpirkšanas piedāvājumā ir noteikta 8,50 eiro.

"Emsco" 17. februārī vērsās Latvijas Bankā ar iesniegumu atļaujas saņemšanai izteikt akciju sabiedrības "HansaMatrix" brīvprātīgo akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanai iesniegtie dokumenti atbilst likumā noteiktajām prasībām, tādējādi Latvijas Bankas uzraudzības komiteja atļāva "Emsco" izteikt brīvprātīgo "HansaMatrix" akciju atpirkšanas piedāvājumu.

"HansaMatrix" iepriekš biržai sniegtā informācija liecina, ka "Emsco" plāno iegādāties vismaz 75% "HansaMatrix" balsstiesīgo akciju.

Gadījumā, ja brīvprātīgais akciju atpirkšanas piedāvājums būs veiksmīgs, "Emsco" plāno ierosināt "HansaMatrix" izslēgšanu no regulētā tirgus.

Patlaban "HansaMatrix" akcijas tiek kotētas biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

KONTEKSTS:

"HansaMatrix" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 27,969 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,3% vairāk nekā 2021. gadā, taču uzņēmuma zaudējumi pieauga par 13,5% un bija 2,215 miljoni eiro, liecina aģentūrā LETA pieejamā informācija.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti