Atlaistais Krievijas dzelceļa šefs pareģo krīzi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Bijušais Krievijas valsts dzelzceļa uzņēmuma prezidents Vladimirs Jakuņins pēc negaidītās atlaišanas uzsācis aktīvu sabiedrisko darbību, Viņš sniedz intervijas, tostarp arī Rietumu medijiem, taču atteicies no iespējas kļūt par parlamenta augšpalātas deputātu. 

Intervijā aģentūrai "AP" Jakuņins prognozējis, ka pašreiz Krievijā vērojamā ekonomikas lejupslīde ilgs vēl vismaz divus gadus. Viņš šajā situācijā vaino Amerikas Savienotās Valstis, kurām izdevies sašķelt reiz tik labo Krievijas un Eiropas valstu sadarbību.

Jau vēstīts, ka par Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugu un ciešu sabiedroto uzskatītais Jakuņins augustā negaidīti pameta Krievijas dzelzceļa prezidenta posteni, kuru ieņēma desmit gadus.

Pēc demisijas Kaļiņingradas apgabala vadība piedāvāja Jakuņinam kļūt par viņu pārstāvi Krievijas parlamenta augšpalātā - Federācijas padomē. Viņš šo iespēju noraidījis, jo vēloties nodarboties ar labdarības un civilizāciju dialoga veicināšanu.

Jau ziņots, ka saskaņā ar Starptautiskā valūtas fonda (SVF) ekspertu aplēsēm Krievijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2015.gadā samazināsies par 3,4%.

Krievijas ekonomiku negatīvi ietekmē divi faktori  - krasa naftas cenu lejuplīde un Rietumvalstu noteiktās sankcijas, kas ieviestas pēc Krimas aneksijas. Nemainoties ģeopolitiskajai situācijai, Krievijas IKP tuvāko gadu laikā var sarukt par 9%, lēš SVF.

Krievijas prezidents Putins nesen paziņoja, ka Krievijas ekonomika ir pielāgojusies jaunajām naftas cenām, kas ir salīdzinoši zemā līmenī. Putins norādīja, ka „nekā dramatiska [pašreizējās naftas cenās] mēs neredzam, biržas korekcijas bija sagaidāmas.”

Putins apgalvoja, ka Krievijas valdība ir izstrādājusi pasākumu kopumu, lai atbalstītu ekonomiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti