Atkritumu dalītās vākšanas sistēmas attīstīšanai no ES fondiem būs pieejami 5,4 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Atkritumu dalītās vākšanas sistēmas attīstībai no Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda būs pieejami 5 478 088 eiro.

Kopējais pieejamais finansējums projektu īstenošanai turpmākajos gados būs 15 651 680 eiro, no kuriem 10 173 592 eiro būs nacionālais finansējums, bet pārējais - Kohēzijas fonda līdzekļi, aģentūra LETA uzzināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Kā nacionālais finansējums tiek norādīts pašvaldību finanšu līdzekļi un privātā sektora finansējums.

No pieejamajiem līdzekļiem specializētā autotransporta iegādei atkritumu dalītas savākšanas maršrutu nodrošināšanai paredzēts finansējums 3 375 000 eiro apmērā. Bet esošo atkritumu dalītas savākšanas punktu un šķiroto atkritumu savākšanas laukumu izveidei un pilnveidošanai paredzētais kopējais finansējums ir 12 276 680 eiro apmērā.

Projektus finansējuma apgūšanai var iesniegt pašvaldības, to kapitālsabiedrības vai kapitālsabiedrības.

Arī iepriekšējā ES fondu plānošanas periodā bija pieejams finansējums atkritumu dalītās vākšanas sistēmas attīstībai. Tā laikā ierīkoti 72 atkritumu dalītās savākšanas punkti, seši sadzīves un divi bīstamo šķiroto atkritumu savākšanas laukumi, četri kompostēšanas laukumi bioloģiski noārdāmiem atkritumiem, kā arī 10 mehāniskās šķirošanas līnijas, kas vienā gadījumā papildināta arī ar dalīti savākto atkritumu pāršķirošanas iespējām un septiņi dalīti savākto atkritumu pāršķirošanas iekārtas. Savukārt kopumā

laika posmā no 2000. līdz 2014.gada beigām ar ES fondu atbalstu izveidoti 1128 atkritumu dalītās vākšanas punkti un 31 atkritumu šķirošanas laukums.

Noteikumi vēl jāapstiprina valdības sēdē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti