Dienas ziņas

Liepājas mediķi gatavojas Covid pacientu skaita pieaugumam

Dienas ziņas

Dānijā atceļ visus ierobežojumus

Atklāj jauno "Laimas" rūpnīcu Ādažos

Atklāta «Laimas» jaunā ražotne Ādažu novadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Investējot gandrīz 20 miljonus eiro ražošanas iekārtās un telpu celtniecībā, ceturtdien Birzniekos Ādažu novadā atklāta jaunā “Laimas” ražotne. Tagad Ādažos pie Tallinas šosejas ražos “Laimas” konfektes un daļu “Kalev” produkcijas. Līdzšinējā rūpnīca Rīgā, Miera ielā, vairs nedarbojas. 

Daļa iekārtu uz jauno ražotni pārvestas no Miera ielas rūpnīcas, bet ļoti daudz naudas investēts tieši ražotnes modernizācijā. Tādējādi, piemēram, izdevies ūdens patēriņu samazināt desmit reizes. No aptuveni 1000 darbiniekiem, kas strādā koncernā, 100 strādās jaunajā rūpnīcā. 

Uzņēmuma “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons sacīja: “Neaprakstāmas emocijas. Pirms dažiem gadiem stāvējām šeit kartupeļu laukā, kurā auga kartupeļi “Ādažu čipsiem”, bet mēs uzdrošinājāmies sapņot, ka te būs ražotne. Un es esmu priecīgs, ka varu atklāt šokolādes ražotni.”

Šajā rūpnīcā darbu turpina jau pieredzējušie darbinieki, kuri līdz šim strādāja Rīgā. Taču ar lielām cerībām Ādaži raugās uz blakus ēku. Tur top cepumu un vafeļu ražotne, un tajā būs 300 jaunas darbavietas. 

“Mēs esam ļoti priecīgi, ka “Laima” un “Orkla” ir investējuši tieši šeit, tas dos grūdienu Ādažu reģiona attīstībai. Liela daļa darbinieku nāks no Rīgas. Bet šeit būs darbs arī vietējiem, vairāki simti jaunu darbavietu. Tas dos grūdienu, bet dara arī bažīgus, jo darbaspēks ir ļoti, ļoti pieprasīts,” norādīja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (Latvijas Reģionu apvienība).

Jaunajā rūpnīcā strādā 70, bet sezonas laikā, gatavojot Ziemassvētku produkciju, 100 cilvēki. Lielākā daļa šurp pārnākusi no Miera ielas rūpnīcas.

Viņu vidū ir Kvalitātes daļas vadītāja Baiba Brakovska. Viņa dzīvo Pārdaugavā. Jaunā rūpnīca ir Ādažos. Taču attālums līdz darbam viņu nebiedē: “Personīgi, es jūtos labāk šeit, nekā Rīgas centrā, iespiests tāds. Tu esi lauku vidē. Tu iznāc ārā, te ir svaigs gaiss. Un mums, darbiniekiem, ir nodrošināts transports, par to nav jāuztraucas.”

Tikmēr premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) atzīmēja: “Šādas rūpnīcas ir tas, no kā mēs visi dzīvojam. Visas skolotāju algas, visas mediķu algas, visa infrastruktūra tiek uzturēta no uzņēmēju nodokļiem. Tātad tas ir pats, pats svarīgākais.”

Konfekšu ražotājiem tieši šobrīd sākusies pati karstākā darba sezona. “Sezona mums principā ir jau sākusies; lai paspētu saražot visas konfektes uz Ziemassvētkiem, jau augusta beigās ir jāatloka rokas,” pauda Didrihsons. 

Tieši pērn Latvijā sasniegts pēdējo septiņu gadu laikā lielākais investīciju apjoms, un šogad pirmais pusgads jau pārspējis visu pērno gadu kopumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti