Rīta Panorāma

Kreipāns: no Sočiem sagaidu divas medaļas

Rīta Panorāma

Politologs: Sabiedrībā izveidojusies imunitāte pret populistiskiem piedāvājums

Atkārtoti aicina pirmajās janvāra dienās atturēties no banku filiāļu apmeklējuma

Atkārtoti aicina pirmajās janvāra dienās atturēties no banku filiāļu apmeklējuma

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas komercbankas ir gatavas eiro ieviešanai, tomēr aicina iedzīvotājus rūpīgi pārdomāt – vai pēc eiro ieviešanas janvāra pirmajās dienās tiešām nepieciešams apmeklēt banku filiāles, intervijā „Rīta Panorāmai" sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas vadītājs Mārtiņš Bičevskis.

Viņš atzina, ka šī gadumija bankām būs īpaša, un kredītiestādes jau divu mēnešu laikā izmēģināja pāreju uz jaunām sistēmām, lai apgūtu visas nepieciešamas prasmes, bet tieši Jaungada nakts būs ilga vairākiem banku darbiniekiem. Pāreja uz eiro bankām izmaksās desmitiem miljonu latu, bet precīzas summas būs zināmas tikai nākamgad. „Cāļus skaitīsim, kad jaunais gads būs sācis,” sacīja Bičevskis.

Viņš arī atzina, ka iedzīvotājiem pirmajās divās nedēļās pēc eiro ieviešanas būtu rūpīgi jāpārdomā, vai tiešām nepieciešams doties uz banku, jo tur iespējamas rindas. Internetbankas strādās jaunajā režīmā jau 1.janvārī pēcpusdienā, bankomāti strādās jau stundu pēc pusnakts, kredītkartes stādās faktiski bez pārtraukuma, tāpēc daudzas finanšu operācijas būs iespējas, neapmeklējot banku, atgādināja Bičevskis.

Jau ziņots, ka pirmdien, gada priekšpēdējā dienā, bankas sāks pielāgot bankomātus pārejai uz eiro, tādēļ jārēķinās, ka ne visur līdz jaunajam gadam naudu vairs varēs izņemt. Tuvojoties gadumijai, jāatceras, ka līdz ar pāreju uz eiro būs īslaicīgi ierobežojumi naudas pārskaitījumiem.

Vairākās bankās varēs veikt iekšbankas maksājumus līdz pat 31.decembra vakaram un jau no 1.janvāra rīta, bet, ja veicams pārskaitījums uz citu banku Latvijā, to vēlams izdarīt, vēlākais, līdz pirmdienas, 30.decembra, pusdienlaikam.

Latvija pievienosies eirozonai 2014.gada 1.janvārī, kad nacionālo valūtu latu nomainīs vienotā ES valūta eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti