Dienas notikumu apskats

Izraēlas premjerministru apsūdz kukuļdošanā un krāpniecībā

Dienas notikumu apskats

Sudraba saglabā «oligarhu lietas» komisijas priekšsēdētājas amatu

Valdība iepazīsies ar pētījumu par Lattelecom un LMT apvienošanu

Atkal vētīs iespēju apvienot «Lattelecom» un LMT

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība otrdien, 8. augustā, atgriezīsies pie jautājuma par uzņēmumu „Lattelecom” un „Latvijas Mobilais telefons” (LMT) apvienošanu. Ministri sēdē iepazīsies ar kompānijas KPMG veikto pētījumu, kurā ieteikts abus uzņēmumus apvienot, tādā veidā palielinot uzņēmumu vērtību. Plānots, ka valdība lems par pētījuma publicēšanu, lai iedzīvotāji varētu iepazīties ar argumentiem par labu dažādām rīcības stratēģijām.

Latvijas Radio jau jūnija vidū ziņoja, ka Privatizācijas aģentūras nolīgtās auditorkompānijas „KPMG Baltics” veiktajā pētījumā rosināts valstij apvienot uzņēmumus „Lattelecom” un LMT. Tas abu uzņēmumu vērtību celtu pat par 100 miljoniem eiro vairāku gadu garumā. Tagad pētījuma autorus aiz slēgtām durvīm gatavi iztaujāt valdības ministri, stāsta premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība).

"Valdība iepazīsies ar pētījumu detalizēti. Ir pietiekoši daudz arī saskaņošanas procesā jautājumi radušies. Protams, ir tālāk izvēle par tālāko procesu

 Mēs domājam, ka šai gadījumā pētījums diez vai būtu daudz slēpjams no tā visa, kas tur ir iekšā," sacīja Ministru prezidents.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība") atklāj, ka valdības sēdē plānots ministrijai uzdot vairākus uzdevumus. Pirmkārt – publicēt „KPMG Baltics” pētījumu par „Lattelecom” un LMT apvienošanu.

"Tātad pirmais, mēs vismaz redzētu, ka būtu nepieciešams sabiedrībai publiskot šo pētījumu, lai redzētu, kādi tad ir „par” un „pret” argumenti, un tad Ekonomikas ministrijai izstrādāt piedāvājumu valdībai, kādai vajadzētu būt valdības konkrētajai rīcībai šajā jautājumā," teica ministrs.

Savu pozīciju par „Lattelecom” un LMT iespējamo apvienošanu Ašeradens gan neatklāj.

"Ir savi argumenti pētniekiem, kas saka, ka būtu zināmi ieguvumi no tā. Ir mainījusies, protams, arī konkurences situācija, kāda bija līdz šim,

un mums, Ekonomikas ministrijai, pēc šī pētījuma rezultātiem būtu jāpāriet tajā fāzē, kad Ekonomikas ministrija izstrādā savu priekšlikumu. Es pašlaik atturētos no pozīcijas šajā jautājumā. Tas ir diezgan sensitīvi – tie ir divi lieli uzņēmumi," piebilda  Ašeradens.

„Lattelecom” pērn gadu noslēdza ar 162 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 31 miljona eiro apmērā. Savukārt LMT pagājušajā gadā apgrozījis gandrīz 158 miljonus eiro un nopelnījis 24 miljonus eiro, liecina „Lursoft” datubāze.

Jautājums par abu kompāniju apvienošanu vilcies jau gadiem. Vēl pērn abu uzņēmumu līdzīpašnieks skandināvu kompānija „Telia Sonera” valdībai piedāvāja abus uzņēmumus apvienot, tomēr toreiz Ministru kabinets pēc ilgām pārdomām piedāvājumam atteica.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti