Atjaunojamo energoresursu federācija: Nozare ir jāatbalsta no valsts budžeta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Atjaunojamo energoresursu nozare Latvijā būtu jāatbalsta no valsts budžeta, nevis iedzīvotājiem, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio viedokli pauda Latvijas Atjaunojamo energoresursu federācijas valdes priekšsēdētājs Didzis Palejs.

„Nepareizākais ir tas, ka šis atbalsts tiek ņemts pa tiešo no iedzīvotājiem. Tam ir jānāk no budžeta,” uzsvēra Palejs.

Viņš sacīja, ka nav akceptējami, ja iedzīvotāji maksā „Latvenerogo” – uzņēmumam, kas strādā ar peļņu – par importētiem energoresursiem. „Latevenergo” būtu jāpērk atjaunojamie resursi, nevis importētā gāze. Viņš norādīja, ka cits veids, kā atbalstīt atjaunojamo energoresursu nozari būtu atvērt tiem brīvo tirgu. „Visa Eiropa iet uz to. Arī enerģētiķi ar lielu pieredzi un vārdu, kas orientējas šajos jautājumos, apliecina, ka uz to ir jāiet,” atzīmēja Palejs.

Diskusijas ap atjaunojamo resursu izmantošanu Latvijā rit jau ilgāku laiku. Vēl 9.aprīlī valdība pieņēma zināšanai Ekonomikas ministrijas veidotu rīcības plānu elektroenerģijas cenas pieauguma ierobežošanai.

Atjaunojamo energoresursu federācija gan norādīja, ka plānā ir lobēta gāzes koģenerācija, tāpēc to vajadzētu pārrakstīt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti