Atjauno valdības darba grupu uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam Covid-19 laikā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nākamnedēļ darbu atsāks finanšu ministra Jāņa Reira vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam Covid-19 krīzes laikā, kura strādāja pavasarī ārkārtējās situācijas laikā, pēc otrdien, 27. oktobrī notikušās valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdes informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība” (JV)).

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) stāstīja, ka darba grupa atsāks darbu, lai uzņēmējdarbības un nodarbinātības atbalstam varētu piemērot ātrāk jebkuru palīdzību, ja tāda būs nepieciešama, ja Covid-19 dēļ būs noteikti papildu ierobežojumu.

Darba grupa varēs lemt par iepriekš Covid-19 seku mazināšanai piešķirto un neizlietoto 39 miljonu eiro izmantošanu, bet ir skaidrs, ka ar to krīzes pārvarēšanai nepietiks un būs jālemj par papildu līdzekļu piešķiršanu.

Pirmā darba grupas sanāksme plānota nākamnedēļ.

Ministrs arī piebilda, ka darba grupai pavasarī ir gūta laba pieredze un tas ļaus efektīvi darboties tagad.  

Veselības ministre Ilze Viņķele (“Attīstībai/Par!” savukārt norādīja, ka darba grupa vērēs epidemioloģisko ierobežojumu ietekmi, bet šobrīd, vērtējot raksturīgākos inficēšanās gadījumus, var redzēt, ka nereti cilvēki ar saslimšanas simptomiem dodas uz darbu. Daļēji tas skaidrojams ar to, ka cilvēki finansiālu iemeslu dēļ nevar atļauties doties darba nespējā, bet dažreiz darbadevēji, kuriem jāapmaksā darba nespēja no pirmās dienas, nemudina sasirgušos darbiniekus palikt mājās, un tas varētu būt viens no darba grupai risināmiem  jautājumiem.

KONTEKSTS:

Covid-19 uzliesmojuma laikā pavasarī Latvijā bija izsludināta ārkārtējā situācija jaunā koronavīrusa ierobežošanai. Situācija vasarā bija stabila, bet septembra beigās saslimstība strauji pieauga. Pieaug arī rindas uz Covid-19 testiem, un ne visiem apmaksās Covid-19 testus.

Vīruss joprojām cirkulē, un pret to nav nedz zāļu, nedz vakcīnas. Arvien ir spēkā ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai, un 23. oktobrī valdība lēma stingrāk ierobežot pulcēšanos, bet masku lietošanu noteica plašāku.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti