Atēnas: Aizdevēju piedāvājums nav pieņemams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atēnas noraidījušas piektdien izteikto piedāvājumu par piecu mēnešu pagarinājumu valsts finanšu glābšanas programmai, sakot, ka tas nav akceptējams, ziņo aģentūra AFP.

 

„Aizdevēju piedāvājumā Grieķijas valdībai būtu nepieciešams piecu mēnešu laikā ieviest reformas, kuru rezultāts būtu dziļa recesija, kas ir pilnībā neadekvāti,” norādīts valdības paziņojumā.

Jau ziņots par izskanējušo starptautisko aizdevēju piedāvājumu pagarināt par pieciem mēnešiem Grieķijas glābšanas programmas termiņu, ja tā piekritīs būtiskākajām reformām. Aizdevēji esot gatavi Grieķijai izmaksāt 1,8 miljardus eiro, ja Grieķijas parlaments nobalsos par reformām. 

Sarunas par aizdevumu Grieķijai gan vēl plānots turpināt sestdien, kad gaidāma arī eirozonas finanšu ministru sanāksme.

Jau vairākus mēnešus kopš februāra Grieķija nespēj vienoties ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,2 miljardu eiro piešķiršanu, kas ir nepieciešami, lai arī sāktu atmaksāt parādu Starptautiskajam Valūtas fondam. Aizdevēji nepārskaita naudu, jo uzskata, ka Grieķija nav īstenojusi visas prasītās reformas, lai būtu droši, ka valsts spēs sakopot līdzekļus, lai atdotu arī pārējo parāda daļu. Grieķija kopš krīzes sākuma palīdzību no starptautiskajiem aizdevējiem ir lūgusi divas reizes un saņēmusi vairāk nekā 200 miljardu eiro, kurus nākamajos gados nāksies atdot.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti