Atceļ valdības sēdi par Krievijas sankciju ietekmi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pretēji iepriekš plānotajam, pirmdien tomēr nenotika valdības ārkārtas sēde, kurā bija plānots spriest par to, kā atbalstīt uzņēmumus, kuriem zaudējumus radīs Krievijas pagājušajā nedēļā pieņemtais lēmums noteikt gadu ilgu embargo lielai daļai ES izcelsmes lauksaimniecības preču.

Sēde atlikta, jo atvaļinājumu laikā valdībai ir grūtāk aprēķināt zaudējumus un apzināt avotus, no kuriem iegūt naudas līdzekļus.

Ministriem un ierēdņiem ir jāaprēķina tiešie zaudējumi, netiešie zaudējumi, kas būs radīti autopārvadātājiem, ķimikālijām un citu vielu piegādātājiem.

Jau pirmdien premjere Laimdota Straujuma („Vienotība”), zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība) tiksies ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu, ar kuru pārrunās ceļus, kā izkļūt no Krievijas embargo ietekmes. Pieļauts, ka varētu būt sarunas par iespējām padarīt atvērtākus ASV un Kanādas tirgus, kas ir pat lielāki nekā ASV tirgi.

Ziņots, ka pagājušajā nedēļā Krievija ieviesa pārtikas produktu sankcijas pret ES valstīm, ASV, Kanādu, Austrāliju un Norvēģiju. Tās bija kā atbildes solis pret iepriekš ieviestajām Rietumvalstu sankcijām, ko tās ieviesa, esot nemierā ar Krievijas politiku attiecībā pret Ukrainu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti