Atbalstu daudzīvokļu ēku remontiem varēs saņemt arī iekšdarbiem 

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Valsts atbalsta programmā būvdarbiem daudzdzīvokļu mājās un to teritoriju labiekārtošanai jeb tā sauktajā Remonta fonda programmā varēs saņemt aizdevumu arī iekšdarbu remontiem. To paredz otrdien, 5. jūlijā, valdība atbalstītie grozījumi atbalsta programmā.

Līdz šim Remonta fonda programmā kopš atbalsta uzsākšanas 2021. gada septembrī finanšu institūcija “Altum” kopā saņēmusi 22 aizdevumu pieteikumus 1,65 miljonu eiro apmērā, no kuriem 11 aizdevuma pieteikumi ir apstiprināti, 1 pieteikums ir noraidīts, pārējie pieteikumi vēl tiek izvērtēti. 

Ņemot vērā Latvijas dzīvojamā fonda tehnisko stāvokli un to, ka iedzīvotājiem nav būtisku uzkrājumu remontdarbu veikšanai, programmas aktivitāte tiek vērtēta kā zema. 

Kā galvenais iemesls iedzīvotāju zemajai aktivitātei, piesakoties Remonta fonda aizdevumiem, tiek norādīts līdz šim noteiktais aizdevuma ierobežojums 120 eiro apmērā uz vienu daudzdzīvokļu mājas kopējās platības kvadrātmetru, norādīja Ekonomikas ministrijā. Šāds izmaksu limits dzīvojamo māju īpašniekiem un namīpašniekiem neļauj tiem veikt nepieciešamos remontdarbus saskaņā ar šā brīža būvniecības izmaksām. 

Tāpēc valdība akceptēja atbalsta programmā dzēst nosacījumu par maksimālā aizdevuma apmēru 120 eiro uz vienu daudzdzīvokļu mājas kopējās platības kvadrātmetru. Toties tāpat, lemjot par aizdevuma piešķiršanu, “Altum” vērtē atbalsta saņēmēju maksātspēju, nosakot, vai maksājums uz vienu kvadrātmetru nav tik augsts, lai radītu riskus atbalsta saņēmēju iespējām aizdevumu atgriezt.

Tāpat līdz ar šiem grozījumiem atbalsta programmā paredzēts, ka namīpašniekiem aizdevumu var piešķirt arī iekšdarbu veikšanai daudzdzīvokļu mājā, nodrošinot namīpašniekiem iespēju ar “Altum” aizdevuma palīdzību veikt remontdarbus un būvdarbus visā daudzdzīvokļu mājā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti