Atbalstu daļai vēja elektrostaciju ierobežos uz 20 gadiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdien atbalstījusi Ekonomikas ministrijas priekšlikumu, kas paredz ierobežot daļu no subsīdijām, kuras šobrīd saņem atjaunojamās enerģijas ražotāji. Ministrijas ierosinātie grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā paredz, ka daļai vēja elektrostaciju, kuras darbu uzsāka līdz 2002.gadam un kuras līdz šim atbalstu saņēma neierobežotu laiku, atbalsts turpmāk tiks ierobežots uz 20 gadiem.

„Likumprojekts paredz, ka tās vēja stacijas, kura uzsāka savu darbību pirms Elektroenerģijas likuma spēkā stāšanās un kurām līdz ar to valsts atbalsts nav terminēts, šobrīd noteikt, ka šīm elektrostacijām atbalsts tiek ierobežots, nosakot 20 gadu termiņu. Un nosakot arī atbalsta apmēru, kas būtu 0,1112 eiro par kilovatstundu. Tas atbilst tai summa, kādu šobrīd vidēji maksā mājsaimniecības,” skaidro ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Šāds atbalsta ierobežojums tiktu attiecināts uz 14 vēja elektrostacijām, kuras vēja elektronenrģijas ražošanu uzsāka līdz 2002.gada decembrim.

Salīdzinot ar citiem ražotājiem piemēroto atbalstu, tas rada nevienlīdzīgu situāciju un pārsubsidēšanas risku, draudot radīt konkurences kropļojumus, kā arī ir pretrunā ar atbalsta sniegšanas labo praksi, norāda ministrijā.

20 gadu atbalsta termiņš ir noteikts arī citiem elektroenerģijas ražotājiem, tai skaitā vēja elektrostacijām, kas atbalstu šobrīd saņem saskaņā ar Ministru kabineta noteiktajiem cenu un darbības kritērijiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti