Atbalsts trūcīgajiem par elektrības sadārdzinājumu budžetā ieplānots līdz 2017.gadam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Līdzekļi atbalstam trūcīgajiem un maznodrošinātajiem par gaidāmo elektrības cenu sadārdzinājumu pēc elektroenerģijas tirgus atvēršanas paredzēti budžetā līdz 2017.gadam. Tā intervijā Latvijas Radio raidījumam „Pēcpusdiena” sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājas biedre  un bijusī labklājības ministre Ilze Viņķele („Vienotība”).

Viņķele gan norādīja, ka arī pēc 2017.gada valsts nepārstās rūpēties par šo jautājumu. Taču politiķe cer, ka līdz tam laikam izdosies vienoties ar pašvaldībām  par universālu mājokļa pabalstu.

Tieši universālu mājokļa pabalstu Viņķele minēja kā labāku atbalsta formu, jo tad nebūs katram sadārdzinājumam jāveido atsevišķs likumprojekts par kompensācijas mehānismu. Kā piemēru politiķe minēja gaidāmo ūdens rēķinu pieaugumu par 25% Rīgā.

Jau ziņots, ka Saeimas sociālo un darba lietu komisija otrdien uz pirmo lasījumu atbalstījusi valsts atbalstu trūcīgām un maznodrošinātām mājsaimniecībām elektroenerģijas izmaksu segšanai likumprojektu, ar kuru no nākamā gada pēc tirgus atvēršanas tiks ieviests mehānisms mazturīgo elektrības lietotāju atbalstam.

Kompensāciju apjoms vienai mājsaimniecībai būs pieci eiro.

Iepriekš lielākās domstarpības bija saistītas ar iecerēto atbalsta sniegšanas kārtību, pret kuru iebilda pašvaldības. 

Tālāk par apstiprināto likuma projektu būs jālemj Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti