Atbalstīts 101 zinātnisks projekts; katrs 300 000 eiro vērtībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai veicinātu zinātnieku un uzņēmumu sadarbību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) īsteno atbalsta projektu zinātniekiem pētījumu izstrādei. Līdz šim programmā jau ir atbalstīts 101 projekts zinātnisku tehnoloģiju izvērtēšanai un komercializācijas stratēģiju izstrādei, bet 54 projektiem tiek sniegts atbalsts turpmākai tehnoloģiju attīstīšanai un komercializācijas aktivitāšu ieviešanai.

LIAA Tehnoloģiju departamenta direktore Lauma Muižniece.
00:00 / 00:38
Lejuplādēt

Vienam projektam atvēlētais finansējums ir līdz 300 000 eiro, ko finansē no Eiropas Reģionālās attīstības fonda un valsts budžeta līdzekļiem. Projekti ir dažādi, pārsvarā inženierzinātņu un dabaszinātņu jomā. Otrdien, 27. jūlijā, interesenti aicināti piedalīties LIAA vebinārā, kur pieredzē par pētījuma rezultātiem dalīsies četras zinātnieku komandas.

"Šobrīd sākas projektu noslēguma fāze. Redzam, ka ir jau parādījušies pirmie veiksmes stāsti.

Un vebināra ietvaros, kas norisināsies šodien, būs arī iespēja uzzināt par to, kā pētniekiem ir gājis šajā procesā, kādi izaicinājumi ir bijuši un kas ir tas, ko varbūt citas zinātnieku grupas varētu uzzināt – kā pašiem pilnveidot šo procesu. Tāpat arī uzņēmējiem būs iespēja dzirdēt pieredzes stāstus, uzzināt vairāk par procesu, lai domātu par to, kā savā darbībā ieviest vairāk pētniecības elementu. Kopējais atbalsts trīs atlases kārtām ir teju 16 miljoni eiro,"  stāstīja LIAA Tehnoloģiju departamenta direktore Lauma Muižniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti