Atbalstam mežsaimniecībā būs pieejami 7 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No 1. aprīļa Lauku atbalsta dienestā (LAD) mežu īpašnieki varēs pieteikties finansējumam par kopējo summu vairāk nekā 7 miljoni eiro. Līdzekļi paredzēti meža ieaudzēšanai, meža ugunsgrēkos un dabas katastrofās iznīcināto platību atjaunošanai, kā arī jaunaudžu retināšanai un neproduktīvu mežaudžu nomaiņai.

Latvijas Lauku konsultācijas centra pārstāvis Raimonds Bērmanis norādīja, ka šī ir pēdējā iespēja mežsaimniekiem šajā Eiropas budžeta periodā saņemt finansējumu.

Raimonds Bērmanis: Par atbalstu mežsaimniecībā
00:00 / 00:28
Lejuplādēt

Priekšroka tā saņemšanai ir dota mazu un vidēju platību mežu īpašniekiem.   

“Tas atbalsts ir mērķēts uz platību, tiek maksāts par jaunaudžu izkopšanu par hektāru, par mežu atjaunošanu, ieaudzēšanu par hektāru. Prioritāri tas ir mazais meža īpašnieks, kura īpašumā ir nelielas meža platības. Vai, teiksim, paredzot meža ieaudzēšanu, tās ir krūmāju platības, tām ir priekšroka,” stāstīja Raimonds Bērmanis.

“Šis finansējums, kas tiks izsludināta Lauku atbalsta dienestā no 1. aprīļa, šajā Lauku attīstības programmas plānošanas periodā ir pēdējais. Vairāk naudiņas nav atlicis.

Ja īpašnieki būs aktīvi un izmantos visu šeit rezervēto finansējumu, tad līdz 2020. gada beigām pilnīgi noteikti nekāda kārta izsludināta netiks. Ja vien netiks atrasts kāds papildu finansējums, kas ir visnotaļ maz ticams,” atzina Bērmanis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti