Atbalstam jaunu eksporta tirgu apgūšanai klasteriem papildus piešķir miljonu eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ņemot vērā Krievijas  importa aizliegumus un nozaru komersantu sniegto informāciju par nepieciešamo atbalstu, valdība otrdien atbalstīja Ekonomikas ministrijas ierosinājums piešķirt papildus vienu miljonu eiro atbalstam klasteriem jaunu noieta tirgu meklēšanai, informēja ministrija.

Krievijas importa aizliegums būtiskāk ietekmējis pārtikas rūpniecības nozari, tai šīs programmas ietvaros papildus būs pieejami 300 000 eiro; savukārt pārējām nozarēm – 100 000 eiro. Tāpat palielināts maksimālais atbalsts vienam klastera sadarbības partneriem no 14 229 eiro uz 25 000 eiro.

Lai veicinātu jaunu noieta tirgus meklēšanu, jaunu sadarbības tīklu un partneru meklēšanu, klasteriem ir liels potenciāls un interese spert papildu soļus, lai veicinātu augstāku sadarbības partneru konkurētspēju.

Vienlaikus grozījumi Klasteru programmas nosacījumos paredz iespēju finansējuma saņēmējiem pagarināt projektu īstenošanu līdz 2015.gada 31.decembrim, kā arī pagarināt noslēguma pārskata iesniegšanas termiņu līdz 2016.gada 15.janvārim.

Klasteru programmas ietvaros atbalstu saņem biedrības vai nodibinājumi, kas veido klasteri un apvieno komersantus, pētniecības, izglītības un citas saistītās institūcijas kopējā sadarbības tīklā, kas darbojas noteiktā reģionā vai tautsaimniecības nozarē, vai arī savstarpēji nesaistītās nozarēs.

Programmas mērķis ir veicināt nozares savstarpēji nesaistītu komersantu, pētniecības, izglītības un citu institūciju sadarbību, tādejādi veicinot nozaru un komersantu konkurētspējas celšanu, eksporta apjomu palielināšanu, inovācijas un jaunu produktu veidošanos. Programmas kopējais pieejamais finansējums ir 5 607 022 eiro. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti