Atbalstam energocenu krīzē valsts varētu sadalīt 50 miljonus eiro 250 energoietilpīgiem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Lai atbalstītu uzņēmējdarbību energocenu krīzē, valsts varētu sadalīt 50 miljonus eiro 250 energoietilpīgiem uzņēmumiem, liecina Ekonomikas ministrijas aprēķini.

Tiesību aktu projektu portālā ievietoti grozījumi pret Ukrainu vērstās Krievijas militārās agresijas dēļ piemēroto sankciju un pretpasākumu izraisīto ekonomisko seku pārvarēšanas atbalsta likumā. Par izmaiņām otrdien vienojās koalīcijas partijas.

Grozījumu anotācijā norādīts, ka par energointensīviem uzņēmumiem uzskatāmi tādi, kam izdevumi par energoresursiem veido vismaz 10% no kopējām izmaksām. Ministrijas aprēķini liecina, ka tādu varētu būt aptuveni 250, un vidēji katrs no tiem varētu saņemt 200 000 eiro.

Iepriekš norādīts, ka kopumā valsts uzņēmēju atbalstam energocenu krīzē plāno tērēt ap 200 miljoniem eiro, arī atceļot obligātā iepirkuma komponenti (OIK) un kompensējot sadales tarifu. Savukārt kopā ar atbalstu privātpersonām valsts izdevumi energocenu krīzes seku mazināšanai varētu būt ap 650 miljoniem eiro.

KONTEKSTS:

Valdību veidojošās partijas otrdien panāca politisku vienošanos par pilnīgu atteikšanos no OIK, kā arī vienojās par atbalstu uzņēmējiem energocenu krīzē, kas varētu izmaksāt līdz 200 miljoniem eiro, un to valdība detalizēti varētu skatīt augusta beigās.

Jau apstiprināts atbalsts energocenu krīzē iedzīvotājiem – daļēja kompensācija apkurei, pensiju piemaksas, kā arī plašāks mājokļa pabalsts. Vienlaikus politiķi atzina – iespējams, nāksies lemt vēl par papildu atbalstu, tostarp uzņēmumiem konkurētspējas nodrošināšanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti