Atbalsta programmai privātmāju energoefektivitātes veicināšanai vēl nevar pieteikties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai arī Ekonomikas ministrijas paspārnē izstrādātie Ministra kabineta noteikumi par iespēju privātpersonām pieteikties atbalsta programmai privātmāju energoefektivitātes veicināšanai ir stājušies spēkā 1. augustā, vismaz pagaidām šai programmai pieteikties nevar.

Ekonomikas ministrijas pārstāve Evita Valgača Latvijas Radio stāsta, ka kopumā programmai atvēlēti 2,3 miljoni eiro, kurus privātmāju īpašnieki aizdevuma veidā no komercbankām varēs saņemt vairākus gadus.

Paredzēts, ka programmas laikā 800 privātmājās tiks veikti energoefektivitātes veicināšanas pasākumi.

Tomēr programmas izstrāde vēl ir procesā.

Evita Valgača teic, ka šobrīd vēl norit sarunas ar Eiropas Komisiju.

Evita Valgača par atbalsta programmu privātmāju energoefektivitātes vecināšanai
00:00 / 01:01
Lejuplādēt

Valgača skaidro arī, kā atbalsta programma darbosies: "“Altum” sniedz portfeļa garantiju komercbankai energoefektivitātes aizdevumiem. Attiecīgi, lai arī iedzīvotājiem tā programma būtu interesantāka un patīkamāka, tiek piedāvāts rast risinājumu, ka ir iespēja saņemt grantu tehniskās dokumentācijas izstrādei. Jo tāpat arī visi šie ar energoefektivitāti saistītie pasākumi – tur ir nepieciešami visi tehniskie dokumenti, kas ir jāsagatavo, pirmkārt, kaut vai mājas energoaudits, lai varētu pēc tam, kad projekts būs īstenots, pateikt – jā, ir iegūts šāds enerģijas ietaupījums, CO2 ietaupījums. Lai to izdarītu, ir nepieciešams veikt energoauditu.

Šo izmaksu segšanai ir paredzēts piesaistīt Eiropas Investīciju bankas finansējumu un kā grantu piešķirt 85 procentu apmērā.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti