ASV varētu noteikt papildu nodevas no Ķīnas importētajām precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Donalds Tramps draudējis noteikt papildu muitas tarifus no Ķīnas Tautas Republikas importētajām precēm. Tā iemesls ir Pekinas īstenotā, Trampa ieskatā - negodīgā tirdzniecības politika.

ASV telekompānija “CNN” ziņo, ka jaunie muitas tarifi varētu attiekties no Ķīnas importētajām precēm apmēram 200 miljardu dolāru jeb 172 miljardu eiro vērtībā.

Konkrēts lēmums tikšot pieņemts, ja šī valsts īstenos solītos pretpasākumus pēc pagājušajā nedēļā publiskotā oficiālās Vašingtonas pārstāvju paziņojuma, ka no nākamā mēneša sākuma 25% ievedmuita tiks piemērota 818 Ķīnas precēm, kuru kopējā vērtība ir 34 miljardi dolāru. Nedaudz vēlāk līdzīgu nodevu varētu noteikt vēl 284 precēm kopumā 16 miljardu dolāru vērtībā.

Oficiālā Pekina brīdināja, ka īstenos pretpasākumus, savukārt ekonomikas eksperti pieļauj  plaša  tirdzniecības kara izcelšanos.

KONTEKSTS:

Šā gada martā ASV prezidents Donalds Tramps pirmo reizi sāka runāt par iespējamo tarifu ieviešanu no Ķīnas eksportētajām precēm, apsūdzot Ķīnu intelektuālā īpašuma zagšanā. Ķīna solīja spert atbildes soļus.

Vēlāk pēc vairākkārtējām tirdzniecības sarunām ar Ķīnas amatpersonām un Ķīnas pausto apņemšanos ievērojami palielināt ASV lauksaimniecības un enerģētikas sektoru produktus, tika pasludināts, ka iespējamais tirdzniecības karš uz laiku tiek apturēts. Taču tikai dažas dienas vēlāk Baltais nams paziņoja, ka tarifu ieviešana tomēr turpināsies, turklāt tiks veikti pasākumi arī ķīniešu investīciju ierobežošanai ASV.

Jaunie ASV tarifi stāsies spēkā 6.jūlijā, un tie būs 800 dažādiem produktiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti