ASV uzņēmumiem interese par iespējām piegādāt dabasgāzi arī Latvijas tirgum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) dabasgāzes ieguves uzņēmumiem jau šobrīd ir interese par iespējām piegādāt dabasgāzi arī Latvijas tirgum, un prognozējamā cena būs konkurētspējīga. Tā pēc savas nesenās vizītes ASV atklāja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un Zemnieku savienība).

ASV uzņēmēju plānotais gāzes ieguves apjoms ir milzīgs un viņiem ir interese savu gāzi piegādāt arī uz valstīm Eiropas Savienībā, tostarp Baltijas valstīm. "Ja viņi šādu atļauju arī saņems, tādu politisku atbalstu arī no savas valdības, tad tā cena, par kādu viņi savu gāzi var pārdot, [pircējam] būs ļoti laba ,” teica ministre.

ASV uzņēmumiem interese par iespējām piegādāt dabasgāzi arī Latvijas tirgum
00:00 / 01:00
Lejuplādēt

Tomēr, lai to nodrošinātu, Latvijai sākumā būs jāizpilda vairāki mājasdarbi, kas saistīti ar tirgus atvēršanu un sadarbību ar Lietuvu.

Patlaban gāzes piegādi no ASV traucē tas, ka nav skaidra regulējuma, kas nodrošinātu brīvu konkurence, jo tiesības piegādāt gāzi ir piešķirtas vienam piegādātājam – Krievijas „Gazprom”. "Vēl mums nav pārāk izdevīgi nosacījumi, ar kādiem mēs gāzi varam transportēt caur Klaipēdas termināli," atzina ministre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti