ASV universitāšu datu analītikas kompānija iegādājas Latvijas jaunuzņēmumu «Funderful»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV kompānija, kas nodarbojas ar finansējuma piesaisti universitātēm "Ruffalo Noel Levitz", iegādājusies Latvijas jaunuzņēmumu jeb "startapu" "Funderful", informēja uzņēmuma pārstāvji.

"Funderful" dibināts 2014. gadā un universitātēm piedāvā mākslīgajā intelektā balstītus komunikācijas risinājumus, lai palielinātu komunikācijas apjomu starp personālu, studentiem un ziedotājiem. "Funderful" strādā pieci darbinieki, un ar platformas palīdzību ASV universitātēm ir noziedoti vairāk nekā četri miljoni ASV dolāru. Risinājuma pamatā ir mākslīgais intelekts un dabiskās valodas apstrādes tehnoloģijas. Virtuālie asistenti tiek apmācīti un integrēti dažādās ziņojumapmaiņas programmās, piemēram, "Facebook Messenger", īsziņu lietotnēs, tiešsaistes tērzētavās.

Četru gadu laikā universitātēm caur "Funderful" ir saziedoti vairāk nekā 4 miljoni ASV dolāru. Jaunuzņēmumu izmantojušas Oksfordas koledžas, Kembridžas koledža, Bērklijas un Džordžtaunas Universitātes, Londonas Biznesa skola un ASV militārā Vestpointas akadēmija. "Funderful" platformas attīstībā tika investēts vairāk nekā 1 miljons ASV dolāru. Investoru lokā ir gan "500 Startups" Silīcija ielejas fonds, gan riska kapitāla fonds "AIFP Imprimatur Capital Fund Management" un akcelerators "StartupHighway", gan citi investori no Sanfrancisko, Ķīnas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas.

"Funderful" dibinātājs un vadītājs Raimonds Kulbergs norāda, ka radīt mākslīgā intelekta risinājumu universitātēm un līdz ar to mainīt ASV tirgu bijis viens no lieliskākajiem piedzīvojumiem dzīvē. Darījuma summa netiek atklāta.

"Ruffalo Noel Levitz" ir ASV kompānija, kas nodarbojas ar studējošo piesaisti universitātēm un ziedojumu kampaņu izstrādi. Uzņēmums izmanto analītiskos datus un personalizētus iesaistes mehānismus digitālajā vidē, lai nodrošinātu savus pakalpojumus vairāk nekā 1900 koledžām, universitātēm un bezpeļņas organizācijām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti