ASV un Ķīna vienojas apturēt jauno tirdzniecības tarifu ieviešanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vienojās uz 90 dienām apturēt jauno tirdzniecības tarifu ieviešanu, lai nodrošinātu laiku situācijas noregulējumam abu valstu sarunās tirdzniecības kara novēršanai, svētdien vēstīja BBC. Divu lielvalstu prezidenti tikās Buenosairesā pēc Lielā divdesmitnieka jeb G20 samita. 

Pirms G20 sanāksmes Tramps medijiem teica, ka janvārī sagaida septembrī ieviesto tarifu palielināšanu Ķīnas precēm no 10% līdz 25%. Baltais nams apstiprināja, ka jauno tarifu ieviešana tagad ir apturēta, taču piebilda ka tā stāsies spēkā, ja 90 dienās netiks panākta jauna vienošanās. Arī Ķīna apstiprināja piekrišanu pēc 1.janvāra neieviest nekādus jaunus tirdzniecības tarifus. 

Ķīna un ASV ir ieviesušas miljardiem dolāru lielus tarifus preču importam. ASV tirdzniecības karā kopš jūlija Ķīnas precēm ir noteikusi ievedmuitas tarifus 250 miljardu dolāru apmērā, savukārt Ķīna ir atbildējusi ar 110 miljardu dolāru tarifiem importam no ASV.

ASV un Ķīnas tirdzniecības domstarpību dēļ novembrī Āzijas un Klusā okeāna valstis samitā Papua Jaungvinejā pirmo reizi nespēja vēsturē pieņemt oficiālu gala ziņojumu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti