Panorāma

Ekspertu viedokļi

Panorāma

Publicēts jaunākais Korupcijas uztveres indeksa saraksts

ASV uzticas Latvijas spējai uzturēt kārtībā banku un finanšu sektoru

ASV: Ticam Latvijas spējai uzturēt kārtībā banku sektoru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

ASV pilnībā uzticas Latvijas valdībai un tās spējai uzturēt kārtībā savu banku un finanšu sektoru, šonedēļ īsā paziņojumā paudis ASV Valsts departaments.

Vēstījumā norādīts, ka Latvija un ASV ilgus gadus kopā ir cīnījušās ar korupciju, naudas atmazgāšanu un citiem draudiem starptautiskajai drošībai.

Vienlaikus ASV apliecina, ka “atbalsta un turpinās palīdzēt Latvijas valdībai, Latvijas Finanšu kapitāla un tirgus komisijai un Latvijas tiesību sargājošajām iestādēm īstenot mūsu kopīgo vīziju par stipru un labi regulētu Latvijas finanšu sektoru”.

Šonedēļ, 22.februārī, Latvijā  ieradīsies ASV valsts sekretāra vietnieks Džons Salivans (John J. Sullivan). Tā būs ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas līdz šim augstākās amatpersonas vizīte Latvijā, iepriekš informēja Latvijas Ārlietu ministrija.

KONTEKSTS:

Februāra vidū ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas institūcija rosināja "ABLV Bank" piemērot sankcijas. Pēc vairākām dienām banka ziņoja, ka lūgs aizdevumu pret ķīlu līdz 480 miljoniem eiro. Latvijas Banka nolēma aizdot “ABLV Bank” 97,5 miljonus eiro, pretī saņemot “drošu, augsti likvīdu vērtspapīru ķīlu”.

Tāpat februārī tika aizturēts Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā - ne mazāk kā 100 000 eiro organizētā grupā. Lai gan KNAB paziņoja, ka lietā nefigurē neviena no Latvijā pašlaik strādājošajām kredītiestādēm, Rimšēvičs sacīja, ka kļuvis par dažu komercbanku koordinēta uzbrukuma mērķi. Iespējams, lieta saistīta ar «Trasta komercbankas» likvidēšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti