ASV sola turpmāku atbalstu Latvijas banku sektora sakārtošanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

ASV puse turpinās sniegt Latvijai jebkuru nepieciešamo palīdzību tās banku sektora sakārtošanā. Tā trešdien, 6.jūnijā, pēc nu jau otrās vizītes Latvijā atzina ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks pretterorisma jautājumos Maršals Bilingslijs.

Bilingslijs trešdien tikās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (Zaļo un Zemnieku savienība), premjeru Māri Kučinski (Zaļo un Zemnieku savienība), kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadību.

Pēc tikšanās ar finanšu ministri Bilingslijs pozitīvi vērtēja nesenos likuma grozījumus, kuri liedz čaulas kompāniju apkalpošanu Latvijas bankās. Tiesa, nostāju "ABLV Bank" likvidācijas jautājumos viņš komentēt atteicās.

"Es nerunāšu par specifiskiem jautājumiem. Šis ir Latvijas valdības jautājums, kur ir jāpieņem lēmumi. Ņemot vērā, ka mēs esam NATO sabiedrotie un mums ir savstarpējās apņemšanās drošības garantiju jautājumā, tad jebkuru palīdzība, kas būs nepieciešama, mēs to nodrošināsim," teica Bilingslijs.

Viņš arī atzina, ka pārrunāto jautājumu vidū bijusi arī nesenā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavība, ko FinCEN vadītājs nosauca par bezdievīgu rīcību, tās izmeklēšanā solot visa veida ASV palīdzību.

Vienlaikus Bilingslijs aicinājis Latviju iestāties pret Eiropas Savienības centieniem investēt līdzekļus Irānā.

Video ar ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieka pretterorisma jautājumos Maršala Bilingslija teikto (angļu valodā):

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti