ASV sankciju dēļ Krievijas alumīnija giganta «Rusal» akciju vērtība nokrītas par teju 50%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Saistībā ar ASV lēmumu pret uzņēmumu noteikt sankcijas Krievijas alumīnija giganta "Rusal" akciju vērtība Honkongas fondu biržā pirmdien nokritusies par gandrīz 50%, kas rada riskus kompānijai piedzīvot daļēju parādsaistību maksātnespēju.

Rīta tirdzniecības sesijā "Rusal" akciju cena nokritās par 49% - līdz 2,38 Honkongas dolāriem (0,25 eiro). Šis kritums samazinājis kompānijas tirgus vērtību par vairāk nekā 3,5 miljardiem eiro.

"Rusal" norāda, ka pret uzņēmumu noteiktās ASV sankcijas varētu novest pie vairāku kredītsaistību tehniska defolta. Kompānija skaidro, ka šī situācija būtiski negatīvi ietekmēs tās uzņēmējdarbību un prognozes turpmākai darbībai.

Tāpat uzņēmums varētu aizkavēt finanšu rezultātu publiskošanu par pagājušo gadu.

"Rusal" ir pasaulē vadošs alumīnija ražotājs, kas nodrošina aptuveni 7% no pasaulē saražotā alumīnija kopējā apjoma.

KONTEKSTS:

ASV Finanšu ministrija piektdien paziņoja par sankciju ieviešanu pret septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām.

Starp sankcijām pakļautajām personām, kas guvušas labumu no prezidenta Vladimira Putina politikas, ir "Rusal" vadītājs Oļegs Deripaska. Tāpat sankcijas noteiktas arī "Rusal".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti