ASV sāk cīņu ar inflāciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Federālā rezervju sistēma par pusi procentpunkta paaugstinājusi bāzes procentu likmi aizdevumiem. Lēmuma galvenais mērķis ir ierobežot inflāciju.

Pēc centrālās bankas funkcijas pildošās institūcijas sēdes tika paziņots, ka bāzes procenta likmes pieaugs līdz intervālam no 0,75% līdz 1%. Vienlaikus tā sāks samazināt deviņu triljonu dolāru vērto vērtspapīru portfeli.

Federālās rezervju sistēmas vadītājs Džeroms Pauels norādīja, ka komiteja varētu lemt paaugstināt bāzes procentlikmi par pusi procentu arī pāris nākamajās sanāksmēs jūnijā un jūlijā.

ASV ekonomika pēdējo divu gadu laikā saskārusies ar dažādiem sarežģījumiem, taču ir noturīga. Lai tas turpinātos, nepieciešams samazināt inflāciju, kas šā gada martā pieauga līdz astoņiem ar pusi procentiem, un tas ir augstākais rādītājs kopš 1981.gada decembra.

Pauels uzsvēra, ka mērķis ir samazināt inflāciju līdz diviem procentiem, taču tas būs sarežģīti. Pēc paziņojuma jau pieaugušas akciju cenas, bet samazinājies dolāra kurss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti