ASV piemēros papildu muitas nodevas Ķīnas precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) no 1. septembra par 10% paaugstinās no Ķīnas Tautas Republikas importētam precēm 300 miljardu dolāru jeb 272 miljardu eiro vērtībā. Par to paziņojis ASV prezidents Donalds Tramps.

Tramps norādīja, ka Ķīna iepriekš solījusi palielināt ASV lauksaimniecības produktu importu, bet nav to izdarījusi. Pekina arī nepildot citus dotos solījumus.

Tomēr ASV prezidents atzina, ka starp abām valstīm notiek pozitīvs dialogs par visaptverošu tirdzniecības līgumu un Vašingtona vēloties to turpināt. Viņš arī pauda cerību, ka abu valstu nākotne būs ļoti gaiša.

Pozitīvi notiekošās sarunas vērtē arī Ķīnas Tirdzniecības ministrijas pārstāvji.  Sarunas bijušas atklātas, efektīvas un konstruktīvas. Abas puses apspriedušas problēmas, kas traucēja atrisināt konfliktu pagātnē, gan nākotnes tirdzniecības iespējas.

Tikmēr eksperti ir vienisprātis, ka tuvākajā laikā problēmas, visticamāk, neizdosies atrisināt, un jauni muitas tarifi stāsies spēkā. Trampa lēmums arī izraisījis akciju cenu kritumu Savienoto Valstu biržās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti