ASV nosaka sankcijas virknei Krievijas oligarhu un viņu ģimenēm par atbalstu Putinam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

ASV nosaka sankcijas virknei Krievijas oligarhu un viņu ģimenēm par atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, neskatoties uz viņa brutālo iebrukumu Ukrainā, ceturtdien paziņoja Baltais nams.

Vašingtona paziņoja, ka vēršas pret Krievijas eliti un viņu ģimeņu locekļiem, kas "padarījuši sevi bagātus uz krievu tautas rēķina, un daži ir iecēluši savu ģimeņu locekļus augstos amatos".

"Citi sēž Krievijas lielāko kompāniju vadībā un ir atbildīgi par resursu sniegšanu, kas vajadzīgi Putina iebrukuma Ukrainā atbalstīšanai," paziņoja Baltais nams.

"Šīs personas un viņu ģimeņu locekļi tiks nogriezti no ASV finanšu sistēmas, viņu aktīvi ASV tiks iesaldēti un viņu īpašumu izmantošana bloķēta," pavēstīja Baltais nams.

ASV un citu valstu valdības visā pasaulē strādās pie tā, lai identificētu un iesaldētu Krievijas elites un ģimeņu locekļu aktīvus – jahtas, luksusa dzīvokļus, naudu un citus labumus.

Pilnībā bloķējošām sankcijām pakļauti Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, "Transņeftj" vadītājs Nikolajs Tokarevs (sieva Gaļina, meita Maija un viņa divas luksusa nekustamā īpašuma kompānijas), miljardieris Boriss Rotenbergs (sieva Karina un dēli Romans un Boriss), Arkādijs Rotenbergs (dēli Pāvels un Igors un meita Lilija), Sergejs Čemezovs (viņa sieva Jekaterina, dēls Staņislavs un pameita Anastasija), bijušais Krievijas vicepremjers Igors Šuvalovs (piecas viņa kompānijas, sieva Olga, dēls Jevgēņijs un viņa kompānija un lidmašīna, un meita Marija un viņas kompānija), Putina pavārs Jevgēņijs Prigožins (trīs viņa kompānijas, sieva Poļina. meita Ļubova un dēls Pāvels), miljardieris Ališers Usmanovs (viņa superjahta un privātā lidmašīna).

Tāpat ASV nosaka vīzu ierobežojumus 19 krievu oligarhiem, 47 viņu ģimeņu locekļiem un tuviem līdzgaitniekiem. Šie oligarhi vadījuši, pilnvarojuši, finansējuši, ievērojami atbalstījuši vai veikuši ļaunprātīgas darbības, lai atbalstītu Krievijas destabilizējošo ārpolitiku, norādījis Baltais nams.

Pilnībā bloķējošas sankcijas par dezinformāciju noteiktas septiņām Krievijas organizācijām, "SDN Strategic Culture Foundation" un saistītajiem izdevumiem "Odna Rodyna", "Rhythm of Eurasia", kā arī "Journal Kamerton", "SouthFront", "SDN InfoRos", "New Eastern Outlook", "Oriental Review", "United World International" un "Geopolitical".

Finanšu ministrija noteiks sankcijas 26 personām Krievijā un Ukrainā, kurām ir centrālā loma šajās organizācijās, ļaujot Krievijas valdībai izplatīt dezinformāciju un ietekmēt uztveri, kas ir daļa no iebrukuma Ukrainā.

KONTEKSTS:

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Krievijas sāktais karš Ukrainā notiek jau vairāk nekā nedēļu, un tiek ziņots, ka Krievija arvien nežēlīgāk bombardē Ukrainas pilsētas.

Krievijas uzbrukums Ukrainai izraisījis vispārēju starptautiskās sabiedrības nosodījumu, pret Krieviju tiek ieviestas arvien jaunas sankcijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti