ASV lielākā uzņēmēju grupa sāk kampaņu pret Trampa tarifu politiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) lielākā uzņēmēju grupa, ASV Rūpniecības kamera, pirmdien, 2.jūlijā, uzsāk plašu kampaņu, lai pretotos ASV prezidenta Donalda Trampa īstenotajai tarifu politikai. Analizējot situāciju katrā štatā, Rūpniecības kamera centīsies pierādīt, ka Trampa rīcība draud ar globālu tirdzniecības karu, kas nopietni ietekmēs amerikāņu patērētājus.

ASV lielākā uzņēmēju grupa sāk kampaņu pret Trampa tarifu politiku
00:00 / 00:29
Lejuplādēt

ASV Rūpniecības kamera, kas apvieno aptuveni trīs miljonus biedru, vēsturiski ir ļoti cieši sadarbojusies ar Republikāņu partijas prezidentiem un iepriekš atzinīgi novērtējusi arī prezidenta Trampa lēmumu samazināt nodokļus uzņēmējiem.

Taču ASV lēmums ieviest papildu muitas nodevas no Ķīnas, Kanādas, Meksikas un Eiropas Savienības (ES) ievestam tēraudam un alumīnijam attiecības ar prezidentu ir ievērojami pasliktinājis.

Sagaidāms, ka jau vistuvākajā laikā ASV patērētāji izjutīs atbildes pasākumu radītās sekas. Kampaņas rīkotāju sākotnējie aprēķini liecina, ka, piemēram, Trampu savulaik atbalstošajam Teksasas štatam papildu nodevām būs pakļautas preces par 3,9 miljardiem dolāru, Tenesī štatā – par 1,4 miljardiem, bet Dienvidkarolīnā – par 3 miljardiem dolāru.

Rūpniecības kameras prezidents Toms Donahjū uzsvēris, ka prezidenta administrācija apdraud ekonomisko progresu, kuru tai tik grūti ir izdevies panākt. Arī kamera atbalstot brīvu un godīgu tirdzniecību, taču ne šādā veidā.

KONTEKSTS:

ASV kopš 1.jūnija sāka piemērot ievedmuitu ES eksportētajam alumīnijam un tēraudam 6,4 miljardu eiro apmērā. Tarifi vērsti arī pret Ķīnu, Kanādu, Meksiku un citiem tradicionāli ASV sabiedrotajiem. ES ieviesa atbildes tarifus, un tas notika laikā, kad vēl lielāks tirdzniecības konflikts ASV izveidojies ar Ķīnu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti