ASV Kongresā nopratinās naftas kompāniju šefus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

ASV Kongresā ceturtdien, 28. oktobrī, liecības sniegs vairāku naftas kompāniju vadītāji. Šāda nopratināšana sasaukta pēc izskanējušiem apgalvojumiem, ka naftas giganti ir atbildīgi par sabiedrības maldināšanu un mēģinājumiem traucēt darbības klimata radīto pārmaiņu apturēšanai. Kompāniju pārstāvji jau paziņojuši, ka sadarbosies ar likumdevējiem, jo atbalsta pāreju uz klimatneitrālu politiku.

Uz demokrātu likumdevēju ierosināto nopratināšanu ir aicināti tādu naftas kompāniju kā "Exxon Mobile", "BP America", "Chevron" un "Shell" vadītāji, kā arī pārstāvji no Amerikas Degvielas institūta un Rūpniecības kameras.

Izmeklēšanas komiteja balstās uz nesen zinātniskajā žurnālā "Climate Change" publiskoto pētījumu, kurā konstatēts, ka vairāk nekā 90 klimata pārmaiņas noliedzošas domnīcas ir saņēmušas finansējumu no "Exxon" un citām naftas kompānijām. Likumdevēji uzskata, ka naftas kompāniju rīcība ir pielīdzināma savulaik tabakas industrijas gigantiem, kas centās pieklusināt apgalvojumus par smēķēšanas radīto kaitējumu veselībai.

Eksperti norādīja, ka šī izmeklēšana ir īpaši aktuāla laikā, kad demokrāti cenšas panākt vienošanos par apjomīgiem klimata pārmaiņu ierobežošanas pasākumiem, kas tostarp paredzētu arī izmaksu palielināšanu fosilo kurināmo ieguvei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti