ASV biržās straujš akciju cenu kritums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vairākās Amerikas Savienoto valstu (ASV) biržās strauji kritušās akciju cenas. Ekonomikas eksperti un amatpersonas gan aicina nedramatizēt situāciju, jo valstī vērojama stabila ekonomikas izaugsme. 

"Cilvēki, kuri seko tirgus izmaiņām izmaiņas, norāda, ka pieaugums un kritums ir normāla un samērā bieža parādība. Akciju cenas dažkārt pazeminās, bet pēc tam pieaug. Ir daudzi cilvēki, kuri pieredzējuši vairākus šādus ciklus," skaidroja "AP" ekonomikas eksperts Sets Sutels.

Eksperti informē, ka akciju cenu kritums notika pēc ilgstoša pieauguma perioda. ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" zaudēja apmēram 4,5%, un šāda tā vērtība jau bija pirms apmēram mēneša.

Arī prezidenta Donalda Trampa administrācijas pārstāvji norāda, ka turpinās ASV ekonomiskā izaugsme, samazinās bezdarbs un palielinās strādājošo algas.

Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa uzsvēra, ka prezidenta īstenotā nodokļu samazināšana un reformas turpināšot uzlabot ekonomisko situāciju un palielināt iedzīvotāju labklājību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti