ASV atliek papildu nodevu piemērošanu no Ķīnas importētajām precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Amerikas Savienoto Valstu amatpersonas pieņēmušas lēmumu uz laiku atlikt papildu nodevu piemērošanu no Ķīnas Tautas Republikas importētajām precēm.  Ziņu aģentūras “Associated Press” (AP) eksperti lēmumu jau nodēvējuši par prezidenta Donalda Trampa vēlmi glābt Ziemassvētkus un mazināt abu valstu strīdu ietekmi uz pasaules ekonomisko attīstību

“Izskatās, ka Trampa administrācija vēlas glābt Ziemassvētkus. Šie tarifi būtu stājušies spēkā tieši tad, kad sākas svētku iepirkšanās sezona. Es domāju, ka viņi rūpīgi padomāja un izlēma, ka varbūt labāk to apturēt. Eskalācija un spriedze attiecībās ar Ķīnu izraisīja neskaidrības akciju tirgū un radīja bailes par ekonomiku,” sacīja AP eksperts Pauls Vīzmans. 

ASV televīzijas kanāls CNN vēsta, ka lēmums pieņemts pēc tālruņa sarunas starp ASV tirdzniecības pārstāvi Robertu Laithaizeru, finanšu ministru Stīvenu Mnučinu un Ķīnas pārstāvjiem.

Patlaban starp abām valstīm notiek tirdzniecības sarunas, bet pagaidām nav skaidrs vai abām pusēm izdevies rast kompromisu būtiskākajos problēmjautājumos. Tomēr pēc lēmuma publiskošanas var atviegloti uzelpot ASV iedzīvotāji, jo ar jauno nodokli apliekamo preču sarakstā bija iekļautas populāras patēriņa preces - mobilie tālruņi, klēpjdatori, videospēļu konsoles, rotaļlietas, datoru monitori, apavi un apģērbs. Pēc paziņojuma bija arī vērojams pieaugums pasaules akciju tirgos, kā arī palielinājās naftas cenas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti