ASV atliek muitas tarifu pacelšanu Ķīnas precēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija piektdien nolēma atlikt muitas tarifu pacelšanu Ķīnas preču importam 250 miljardu ASV dolāru vērtībā, kurai bija paredzēts stāties spēkā otrdien, savukārt Ķīna piekrita iepirkt ASV lauksaimniecības produkciju 40 līdz 50 miljardu ASV dolāru vērtībā.

Abas pasaules lielākās ekonomikas vienojās par pamieru savā tirdzniecības karā, kurš sākās pirms 15 mēnešiem.

Baltais nams paziņoja, ka abas puses ir panākušas progresu arī sarežģītākos jautājumos, tai skaitā par ārvalstu intelektuālā īpašuma nepilnīgo aizsardzību Ķīnā. 

Tālākās sarunās vēl jārisina domstarpības citās lietās, tai skaitā par ASV apgalvojumiem, ka Ķīna spiež ārvalstis nodot tai tirdzniecības noslēpumus apmaiņā pret piekļuvi Ķīnas tirgum.

ASV un Ķīnas sarunu dalībnieki pagaidām ir panākuši šo vienošanos tikai principā. Nekādi dokumenti par to nav parakstīti.

Tramps paziņoja par šo tirdzniecības pamieru, Baltajā namā tiekoties ar Ķīnas sarunu delegācijas vadītāju - vicepremjeru Liu He. Tas notika pēc divu dienu ilgām sarunām Vašingtonā, kas bija abu valstu tirdzniecības sarunu 13.kārta.

"Mums pagāja ilgs laiks, lai līdz tam nonāktu, bet tas ir kaut kas, kas būs lieliski Ķīnai un lieliski ASV," sacīja Tramps.

Tramps vēl nav atteicies no plāniem noteikt tarifus Ķīnas precēm 160 miljardu dolāru vērtībā, kuri stātos spēkā 15.decembrī. Tie attiecas uz plašu preču klāstu, tai skaitā apģērbu, rotaļlietām un viedtālruņiem. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti