ASV atklāta «Valmieras stikla šķiedras» meitasuzņēmuma jaunā ražotne

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

ASV Džordžijas štatā, Dublinā, oficiāli atklāta stikla šķiedras ražotāja AS "Valmieras stikla šķiedra" (VSŠ) meitas kompānijas "P-D Valmiera Glass USA Corp." jaunā ražotne, liecina VSŠ sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Svinīgajā pasākumā piedalījās Latvijas ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens ("Vienotība"), Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis, Valmieras pilsētas mērs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei"), vietējās amatpersonas, tostarp Džordžijas gubernators Neitans Dīls un citi.

“Valmieras stikla šķiedra”

AS „Valmieras stikla šķiedra” (VSŠ) un tās meitas uzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums 2017.gada deviņos mēnešos ir sasniedzis 97,59 miljonus eiro, bet grupas konsolidētā tīrā peļņa bija 6,65 miljoni eiro – par 48% lielāka nekā analogā periodā pērn.

VSŠ un tās meitas uzņēmumi ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība VSŠ un trīs tās meitas sabiedrības – “Valmiera Glass UK Ltd.” Lielbritānijā, “P-D Valmiera Glass USA Corp.” un “Valmiera Glass USA Trading Corp.” Amerikas Savienotajās Valstīs.

VSŠ ražotnēm ir vairāk nekā astoņdesmit gadu pieredze tekstilapstrādē, un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. VSŠ akcijas kotē biržas "OMX Riga" Otrajā sarakstā.

Avots: VSŠ sniegtā informācija biržai "OMX Riga" 

Ražotnes atklāšanas lenti pārgrieza VSŠ Uzraudzības padomes priekšsēdētājs un lielākais uzņēmuma akcionārs Jirgens Heincs Preiss-Daimlers.

 

Dīls un Džordžijas ekonomiskās attīstības komisārs Pats Vilsons atzinīgi novērtējuši starptautisko sadarbību, kas nodrošinājusi tik iespaidīga projekta īstenošanu un pateicās investoram par ieguldījuma mērķi izvēloties ASV Džordžijas štatu.

VSŠ atgādina, ka 2015.gada 26.martā ASV Džordžijas štatā svinīgi atklāta VSŠ meitas kompānijas "P-D Valmiera Glass USA Corp." pirmā ražotne 7 400 kvadrātmetru ražošanas platībā.

Pirmajā posmā investēti 20 miljoni dolāru un radītas 150 darba vietas.

Otrais posms līdz ar paplašināšanos paredz līdz 2022.gadam radīt vēl papildu 425 darbvietas un 90 miljonu ASV dolāru investīcijas.

VSŠ pērn beigās biržai sniegtā informācija liecina, ka VSŠ un tās meitas uzņēmumu – "Valmiera Glass Grupas" – konsolidētais neto apgrozījums 2017.gada deviņos mēnešos sasniedza 97,59 miljonus eiro. Neto apgrozījums saglabājies tikpat augstā līmenī kā analogā periodā gadu iepriekš, neskatoties uz augsto produkcijas pieprasījumu.

"Ar grupas pašreizējo jaudu mēs nevaram izpildīt visus saņemtos klientu pasūtījumus.

Jaunā ASV ražotne palīdzēs uzlabot mūsu piegādes pozīcijas un apkalpot klientu pieprasījumu," tā paziņojumā biržai pērn decembra sākumā norādīja VSŠ valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks.

Grupas konsolidētā tīrā peļņa 2017.gada deviņos mēnešos sasniedza 6,65 miljonus eiro un bija par 48% lielāka nekā analogā periodā pērn. Savukārt grupas konsolidētā operatīvā peļņa (EBITDA) pieauga par 14% jeb 1,91 miljonu eiro, salīdzinot ar 2016.gada trim ceturkšņiem, un veidoja 15,44 miljonus eiro.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti