Krustpunktā

Tirdzniecības līgums starp ASV un ES: riski un ieguvumi, argumenti par un pret

Krustpunktā

Saeima līdz pavasara sesijas beigām cer skatīt otrajā lasījumā izmaiņas VK likumā

Apdrošināšanas biznesa konsolidācija Latvijā turpināsies

Asociācija: Vīnes apdrošinātāju ienākšana būs ieguvums Latvijas tirgum

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas apdrošināšanas tirgum vajadzētu būt ieguvējam no Austrijas apdrošinātāju grupas "Vienna" ienākšanas mūsu tirgū, šādu viedokli Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" pauda Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Pēc viņa sacītā, šobrīd Latvijas tirgū darbojas 16  apdrošināšanas kompānijas, tostarp desmit riska apdrošināšanas sabiedrības un sešas dzīvības apdrošināšanas kompānijas.

Latvijas apdrošināšanas tirgū, pēc Abāšina domām, darbojas daudz spēlētāju. Tiesa, 2009.gadā tirgū darbojās 25 apdrošināšanas sabiedrības – to skaits tagad ir mazāks, jo daļa aizgāja no tirgus, daļa apvienojās.

"Compensa" Latvijas filiāles vadītājs Viktors Gustsons "Krustpunktā" atzina – lai apdrošināšanas sabiedrība varētu atražot ieguldīto kapitālu, tai ir „jābūt zināmam izmēram”. Lai bizness būtu efektīvs, kompānijas apvienojas un šis process ir neizbēgams, piebilda "SEB dzīvības apdrošināšanas" valdes priekšsēdētāja Kristīne Lomanovska.

LAA prezidents norādīja, ka Austrijas "Vienna" jeb tā sauktā Vīnes apdrošinātāju grupa, nopērkot 90% Latvijas apdrošināšanas kompānijas "BTA" akciju, nostiprinās savās pozīcijas Baltijas tirgū. Tādējādi austrieši varēs "izvicoties" ar poļiem, skandināviem un citiem piederošajiem apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanas uzņēmumiem, kas strādā Latvijā un Baltijas valstīs.

Abāšins piebilda, ka Latvijā strādājošo apdrošināšanas kompāniju peļņas procents "nav tas augstākais" –  Latvijā ir vieni no lētākajiem apdrošināšanas pakalpojumiem Eiropā. Konkurence Latvijas apdrošināšanas pakalpojumu sniegšanas tirgū ir nežēlīga, un patērētājs no tā ir ieguvējs.

Gala vārds par "BTA" nonākšanu Austrijas "Vienna" grupas rokās gan vēl ir jāsaka Konkurences padomei, kas iecerēto darījumu vēl vērtē, raidījumā atzina padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti