Rīta intervija

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis par RACA aktualitātēm

Rīta intervija

LPTA pārstāvis Noris Krūzītis par "Lidl" ienākšanu Latvijā un nodokļu reformu

BATL vadītāja Inga Antāne par tranzīta nozari

Asociācija: Valsts gatavojas «uzmest atombumbu» tranzīta nozarei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar nākamgad paredzēto akcīzes nodokļa celšanu un “Latvijas dzelzceļa” tarifa pieaugumu Latvijas tranzīta nozarei tiek "uzmesta atombumba", intervijā Latvijas Radio pauda ostas uzņēmumu asociācijas "Baltijas asociācija - Transports un Loģistika" (BATL) vadītāja Inga Antāne.

“Manuprāt, valsts sistēma jeb valsts pārvalde ir sagatavojusies uzmest atombumbu tranzīta nozarei un pēc tam paskatīties, kas no tā visa sanāks,” pauda Antāne.

Viņa norādīja uz plānoto akcīzes nodokļa palielinājumu, kas notiek brīdī, kad samazinās kravu apjoms. “Brīdī, kad mūsu sadarbības partneri Baltkrievija, Krievijā norāda uz to, ka jāpārskata tarifu sistēma,” sacīja Antāne.

Tāpat “Latvijas dzelzceļš” nolēmis palielināt tarifu no 2018.gada.

“Saliekot šos rādītājus, no nākamā gada mūsu tranzīta koridors sadārdzināsies. Ņemot vērā, ka mums jau šobrīd ir augstākais tarifs un tas bijis aktuālākais [jautājums sarunās] ar sadarbības partneriem, kravu īpašniekiem, es uzskatu, ka tas ir absolūts konkurētspējas samazinājums,” komentēja Antāne.

Viņaprāt, tā ir kaitniecība Latvijas tranzīta nozarei. BATL vadītāja solīja aicināt Valsts prezidentu Raimondu Vējoni rīkoties.

Ziņots, ka Saeimas apstiprinātā nodokļu reforma paredz, ka akcīze pieaugs degvielai - benzīnam un dīzeļdegvielai, kas degvielas litru varētu sadārdzināt par 4-5 eiro centiem. Vairāk audzēs akcīzi benzīnam, mazāk - dīzeļdegvielai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti