Asociācija: Valstij vajadzētu nodrošināt tirgotājus ar dezinfekcijas līdzekļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Nolūkā aizsargāt darbiniekus un veikalu apmeklētājus no Covid-19 tirgotāji jau ir ieviesuši fiziskās distancēšanās pasākumus – uzstādījuši aizsargstiklus kasieriem, darbinieki lieto sejas aizsargmaskas, bet pircējiem tiek piedāvāti dezinfekcijas līdzekļi vai vienreizējās lietošanas cimdi. Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) prezidents Henriks Danusēvičs uzsver, ka šo drošības pasākumu ieviešana prasījusi ievērojamus finanšu resursus un valstij vajadzētu palīdzēt tirgotājiem.

Ņemot vērā, ka apgrozījums veikalos ir krities aptuveni par 30% līdz 80% atkarībā no preču grupas, protams, tas radījis papildu slogu, norādīja Danusēvičs.

Henriks Danusēvičs: Valstij vajadzētu nodrošināt tirgotājus ar dezinfekcijas līdzekļiem
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

Zemkopības ministrija pieņēma lēmumu, ka dezinfekcijas līdzekļu piedāvāšana klientiem ir obligāta. Ņemot vērā šībrīža situāciju tirgū un dezinfekcijas līdzekļu cenu, tas ir papildu slogs, pauda Danusēvičs.

Tirgotāji arī ir riska grupa, jo katru dienu saskaras ar cilvēkiem, tāpēc valstij vajadzētu viņus atbalstīt finansiāli un nodrošināt ar dezinfekcijas līdzekļiem, uzskata Danusēvičs.

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. 25. martā pirmo reizi ir konstatēts, ka vīruss cirkulē sabiedrībā. 3. aprīlī Latvijā miris pirmais pacients, kuram diagnosticēta Covid-19 saslimšana. 99 gadus vecās sievietes tiešais nāves iemesls nebija Covid-19, bet gan citas hroniskas saslimšanas. 4.aprīlī ziņots, miris viens no patversmes “Zilais Krusts” iemītniekiem, kuram bija vairākas hroniskas saslimšanas, kā arī Covid -19.

Lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos Latvijā, 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim, nosakot stingrus pulcēšanās ierobežojumus. Visticamāk, ārkārtējo situāciju vēl pagarinās.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti