Asociācija: Par spīti karstumam ražas sezona bioloģiskiem lauksaimniekiem kopumā bijusi laba

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Par spīti karstumam kopumā šī ražas sezona bioloģiskiem lauksaimniekiem bijusi laba, norāda Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis.

Šogad Latvijā pieaugušas bioloģiski apsaimniekotās platības un nu jau vairāk nekā 300 tūkstošos hektāru tiek saimniekots bioloģiski un bioloģisko saimniecību skaits ir ap četriem tūkstošiem.

Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas vadītājs Gustavs Norkārklis stāsta, ka joprojām dominējoša ir piena lopkopība, pēc tam seko graudkopība, kā arī pēdējos gados strauji attīstījusies gaļas lopkopība.

Runājot par šī gada ražu Norkārklis atzīst, ka, lai arī Latvija ir maza, katrā novadā laika apstākļi, kas ietekmē ražu, ir ļoti atšķirīgi. Kopumā šī ražas sezonas bioloģiskiem lauksaimniekiem bijusi laba.

Gustavs Norkārklis par sezonas ražu lauksaimniecībā
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Graudkopība šogad bija diezgan sarežģīta. Bija tās lielās lietavas pavasarī, tad sausums un lielais karstums darīja savu, bet, ja skatās lopkopībā, tad siena un lopbarības ražībai šogad bija ļoti labvēlīgi laikapstākļi. Grūtāk to karstumu bija pārciest lopiem. Saimniecībām bija jādomā, kā radīt vieglākus apstākļus lopiem. Dārzeņiem arī bijis sarežģītāks gads. Kartupeļiem arī sarežģīts bija tas lielais karstums, un šogad izteikti daudz bija Kolorado vaboles. Jā, tā ražība bija krietni zemāka, nekā ir ierasts," norāda Norkārklis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti