Labrīt

Ar Vestarda Šimkus koncertu klātienē atklāj Rīgas festivālu

Labrīt

101.kilometrs ārpus Rīgas – vieta deportētajiem, bezpajumtniekiem un ielasmeitām

Izdevējiem arvien nav skaidrības par piegādes kompensācijām

Asociācija: Joprojām nav skaidrības par preses piegādes kompensācijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tas, ka joprojām nav skaidrības par preses piegādes kompensācijām, lai gan preses abonēšanas laiks tuvojas, tas rada spriedzi gan izdevējiem, gan Latvijas Pastam, jo nav skaidrība par tarifiem – kādi tie būs. Tā Latvijas Radio sacīja Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Guntars Līcis, norādot, ja preses piegādes apjomi kritīsies, tad sadārdzināsies visi pārējie Latvijas pasta pakalpojumi.

Taujāts, kas notiks, ja dotācijas no valsts nebūs, Līcis sacīja: "Tad sadārdzinās visi pasta pakalpojumi, Latvijas Pasts atlaiž apmēram 600 cilvēkus, un šī situācija izskatās gana drūma. Kā tas izpaužas uz izdevējiem, es pat negribētu prognozēt. Gribētu uzsvērt to, ka cilvēkiem ārpus Rīgas ir tiesības saņemt dažādus pakalpojumus un informāciju līdzvērtīgu kā citiem valsts iedzīvotājiem un, domāju, ka viena no valsts funkcijām ir tomēr savu iedzīvotāju vajadzību apmierināšana." 

Uz jautājumu, vai, nesaņemot dotācijas, reģionālo mediju izdzīvošana ir apdraudēta, Līcis pieļāva, ka to izdzīvošana ir iespējama, bet norādīja, ka jautājums ir par to, kas turpinās tos finansēt. "Jautājums ir par mediju neatkarību, to, lai medijs spētu sniegt objektīvu, neietekmētu informāciju," viņš uzsvēra. 

KONTEKSTS:

Laikrakstu lasītāju skaits sarūk, bet transporta izmaksas pieaug. Tādēļ drukātās preses nogādāšana līdz abonentiem Latvijas Pastam ar katru gadu rada arvien lielākus zaudējumus, kuri tiek kompensēti no valsts budžeta. Valsts sedz Latvijas Pastam starpību starp izdevēja maksāto tarifu un reālajiem izdevumiem. Šogad tam paredzēti nepilni seši miljoni eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti