Pēcpusdiena

LM vēlas likvidēt sociālās aprūpes centra "Latgale" filiāli "Kalkūni"

Pēcpusdiena

Apstiprina Krievijas atbalstu manipulācijām dopinga analīzēs 2014. gada Soču olimpiādē

Ārlietu ministrija iesaka nopietni izvērtēt nepieciešamību apmeklēt Turciju

Asociācija: Ceļojumu apdrošināšana pret terorisma risku – pagaidām maz izplatīta prakse

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ceļotājiem uz valstīm, kas pēdējā laikā ir piedzīvojušas teroraktus, piemēram, Turciju, ir pašiem jāskatās, vai ceļojuma apdrošināšanas polisē ir iekļauts tā sauktais terorisma riska segums, to Latvijas Radio sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Jānis Abāšins.

Abāšins atzina, ka pēdējā pusgada laikā atsevišķi apdrošinātāji ir pievērsuši uzmanību teroraktiem un ceļojuma apdrošināšanas polisē ir iekļāvuši terorisma riska segumu. Taču šī Latvijā vēl nav ierasta prakse, un šo risku polisē iekļāvuši vien atsevišķi apdrošinātāji.

Tāpēc ceļotāji aicināti šim aspektam pievērst īpašu uzmanību un prasīt, lai šo risku tomēr iekļauj polisē. Jau tagad ir redzams, ka ceļotāju pieprasījums pēc terorisma riska seguma iekļaušanas ceļojuma apdrošināšanas polisē ir augošs.

Apdrošinātāju asociācijas vadītājs atzina, ka pagaidām terorisma riska segums ir iekļauts vidēja un augstāka līmeņa ceļojumu apdrošināšanas polisēs. Tas, visticamāk, arī atspoguļojas polises cenā – tā būs augstāka.

Abāšins atzina, ka ceļotājiem uz valstīm, kas pēdējā laikā ir piedzīvojušas teroraktus, tostarp Turciju, vajadzētu apdrošināties arī pret terorisma risku. Terorakta gadījumā apdrošinātājs cietušajam segtu ar to saistītos tēriņus.

Jau ziņots, ka pēdējā gada laikā tādās tūristu iecienītās valstīs kā Francija un Turcija notikuši vairāki terorakti, kuros gājuši bojā desmitiem cilvēku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti