Pēcpusdiena

Problēmas ar atbilstošu stadionu rada neskaidrības par Latvijas - Portugāles spēles norisi

Pēcpusdiena

Ceļu policija trešdien pastiprināti kontrolēs atļauto braukšanas ātrumu

Rīgas būvvalde ir aizliegusi ekspluatēt vairākus iekšpagalmu stāvlaukumus

Asociācija ceļ trauksmi par stāvlaukumu slēgšanu Rīgas iekšpagalmos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas pilsētas būvvalde galvaspilsētas centrā un tā tuvumā ir aizliegusi ekspluatēt vairāk nekā 100 iekšpagalmu stāvlaukumu, nosakot pēkšņas un absurdas prasības, norāda Nekustamo īpašumu projektu attīstītāju asociācijā (NĪPAA). Tikmēr būvvaldē skaidro - prasības nav pēkšņas, un tās stāvlaukumu iekārtošanai bija zināmas jau labu laiku iepriekš.

NĪPAA valdes priekšsēdētājs Guntars Grīnvalds paziņojumā medijiem norāda, ka nav saprotams, kāpēc stāvlaukumi, kas gadiem darbojušies, tagad pēkšņi ir jāsaskaņo būvvaldē. Tāpat stāvlaukumu īpašniekiem nav skaidrs, kāpēc par šīs prasības neizpildi tiek piemērots bargākais sods - aizliegums darboties, kaut arī būvvalde varētu dot laiku saskaņojuma veikšanai, nepārtraucot darbību.

Asociācijā norāda, ka Rīgas pilsētas būvvalde pēdējā laikā ir aizliegusi ekspluatēt vairāk nekā 100 iekšpagalmu stāvlaukumus.

"Šobrīd būvvaldes melnajā sarakstā esošās stāvvietas atrodas galvenokārt Rīgas centrā un tās tuvumā," norāda Grīnvalds

un piebilst, ka pilsētas būvvalde pašlaik iznīcina iekšpagalmu stāvlaukumus, kavējot legālo uzņēmējdarbību un veicinot pelēkās ekonomikas attīstību valstī. 

Tikmēr Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs Inguss Vircavs Latvijas Radio raidījumā  "Pēcpusdiena" sacīja, ka būvvaldes rīcība, liedzot ekspluatēt neatbilstošos stāvlaukumus, nav pēkšņa. "Tā ir plānveida rīcība vairāku gadu garumā," teica Vircavs, norādot, ka stāvlaukumu īpašniekiem ir jāievēro gan likumā, gan pilsētas apbūves noteikumos noteiktās prasības.

Pēc Vircava teiktā, prasības stāvlaukumiem Rīgā noteiktas jau pirms dažiem gadiem un uzņēmējiem jau tika dots laiks, lai tās izpildītu.

Tikai tad, kad stāvlaukumu īpašnieki "nereaģēja" uz noteiktajām prasībām, sekojuši brīdinājuma plakāti un pēcāk - arī aizliegums ekspluatēt tos stāvlaukumus, kas neatbilst noteiktajām prasībām un kas nav saskaņoti būvvaldē.

Vircavs atzīmēja, ka Rīgā, tāpat kā citviet, izplatīta patvaļīga būvniecība, un tas vērojams arī stāvlaukumu izbūvē iekšpagalmos. Lai stāvlaukumu atbilstu prasībām un to varētu ekspluatēt, tur ir jābūt ierīkotiem norobežojumiem, jāierīko zaļā zona. "Tas viss ir izdarāms," uzskata Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs.

Jau ziņots, ka arī pērn sākumā lielu rezonansi sabiedrībā izraisīja Rīgas būvvaldes rīcība slēgt automašīnu maksas stāvvietas, kas izvietotas pilsētas vēsturiskajā centrā vai tuvu tam. Vēlāk gan norādīts, ka pašvaldības policija vēl neplāno aktīvi vērsties pret tām stāvvietām, kas nav sakārtotas atbilstoši prasībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti