Ašeradens rosinās atsevišķus pakalpojumus uzņēmējiem sniegt arī angliski

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”) uzņēmējdarbības vides veicināšanai iesaka atsevišķus pakalpojumus uzņēmējiem sniegt angļu valodā.

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā, Rīgas Ekonomikas augstskolas un uzņēmuma "Cemex" rīkotajā diskusijā par ēnu ekonomiku un tās ietekmi uz Latvijas ekonomiku Ašeradens prezentēja uzņēmējdarbības vides pilnveidošanas pasākumu plānā ietvertos priekšlikumus, kurus drīzumā paredzēts izskatīt Ministru kabinetā.

Ekonomikas ministrs norādīja, ka uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumu plānā ietvertas vairākas prioritātes, piemēram, radīt spēcīgu likumdošanas bāzi, lai risinātu tādas problēmas, kas saistītas ar maksātnespējas procesu, ēnu ekonomiku un ekonomisko noziegumu apkarošanu.

Viena no prioritātēm arī paredz veicināt uzņēmējdarbības vides atvērtību, sniedzot uzņēmējiem pakalpojumus angļu valodā. Ašeradens stāstīja, ka atsevišķus pakalpojumus angļu valodā uzņēmējiem varētu sniegt Valsts ieņēmumu dienests, Uzņēmumu reģistrs, kā arī angļu valodā nodrošināt pakalpojumus elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Šonedēļ par latviski nerunājošo ārvalstu uzņēmēju iespējām saņemt Valsts ieņēmuma dienesta konsultācijas vēstīja LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens”, kas eksperimentā pārliecinājās, ka šādiem investoriem pašiem tikt galā ar formalitātēm būtu pagrūti - VID nav spējīgs konsultēt uzņēmējus angliski.

Eksperimentā raidījuma pārstāvis sazinājās ar VID kā kāds Beļģijas uzņēmējs, kas vēlas konsultāciju par nodokļu sistēmu Latvijā.

Telefonsarunā VID paziņoja, ka nekonsultē telefoniski angļu valodā, tā vietā var rakstīt e-pastu vai pieteikties uz konsultāciju personiski.  Taču atbildi uz e-pastu VID sola tikai latviski, nevis angliski.

Atliek vien doties uz VID konsultāciju centru, taču arī tur beļģu uzņēmējam nāktos vilties, jo dienesta pārstāves angliski īsti nerunāja un izrādījās, īsti nezināja, ko nozīmē mikrouzņēmumu režīms.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti