Rīta intervija

Intervija ar Stradiņa slimnīcas virsmāsu Janu Ankravu

Rīta intervija

Latvijas vēstnieks NATO Indulis Bērziņš par gaidāmo NATO samitā Briselē

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens par konkurences padomes tiesību palielināšanu

Ašeradens par pašvaldību lobiju: Valdība kā Vinnijs Pūks iestrēgusi alā un netiek uz priekšu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Iecere Konkurences padomei dot tiesības ierobežot pašvaldību darbības uzņēmējdarbībā, kropļojot konkurenci, nenonāk uz valdības darbagalda pašvaldību lobija dēļ, intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (“Vienotība”), piebilstot – šajā situācijā valdība ir gluži kā Vinijs Pūks, kas iestrēdzis alā.

Valdības rīcība, lai varētu ierobežot pašvaldību uzņēmumus, kuri kropļo konkurenci, Ašeradens raksturoja ar salīdzinājumu: “Mēs kā Vinnijs Pūks esam iestrēguši alā un netiekam ne uz priekšu, ne atpakaļ.”

Viņš skaidroja, ka OECD iestāšanās sarunās Latvija apņēmās, ka Konkurences padomei tiks dotas iespēju ierobežot pašvaldību tiesības, ja tās konfliktē ar uzņēmumu interesēm. Taču šī sasaukuma parlamentā esot ļoti liels pašvaldību lobijs, kura dēļ tiek bloķētas šādas izmaiņas.

“Lielo pilsētu asociācija bloķējusi šī jautājuma tālāku virzību valdībā. Tā saka, ka šo jautājumu nesaskaņos. Savukārt premjers bez saskaņojuma ar Lielo pilsētu asociāciju šo jautājumu valdības dienaskārtībā neliek. Vienīgā cerība, kas palikusi – kad likums tiks atvērts Saeimā, es vienkārši sniegšu šos labojumus, apejot valdību,” sola Ašeradens.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti