Ašeradens: Gan valstij, gan pašvaldībai ir ko darīt uzņēmējdarbības atbalstīšanā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā ir nepieciešams izveidot jaunu institūciju, kas piesaistītu lielus investorus, savukārt katrā pašvaldībā ir vajadzīgi viens vai divi ierēdņi, kuri atrisinātu visus ar uzņēmējdarbību un uzņēmējiem saistītos jautājumus – šādus ierosinājumus attiecīgi valsts un pašvaldību institūciju darbā ar uzņēmējiem otrdienas vakarā LTV raidījumā „Viens pret vienu” izteica ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens („Vienotība”).

Viņš paskaidroja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra labi vada maza un vidēja mēroga investīciju projektus, taču jau vājāk klājas ar liela mēroga investīcijām un investoriem.

Savukārt attiecībā uz pašvaldībām darbā ar uzņēmējiem viņš norādīja, ka nepieciešami katrā vietējā varā viens vai divis ierēdņi, kas nodarbojas ar uzņēmējdarbības jautājumiem. Turklāt pašvaldībām, kas piesaista visvairāk piesaista investīcijas, valsts varētu piešķirt atbalstu, tādējādi tās stimulējot arī turpmāk strādāt šādā virzienā. Šāda prakse veiksmīgi pastāvot Ziemeļvalstīs, piezīmēja Ašeradens.

Pašreizējā situācijā neveicina pašvaldību interesi uzņēmējdarbības attīstībā, atzina ministrs.

Ašeradens secināja, ka, pēc viņa vārdiem, „vienīgais veids”, kā attīstīt valsti, ir maksimāli pārņemt Ziemeļvalstu standartus, tos integrējot Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti